Sangpommisportlased proovisid triatloni

Kuido Saarpuu
Copy
Sangpomm.
Sangpomm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel toimusid Järva vallas Jalgsema külas sangpommitõstja Kuldar Kargu vanaema talus sangpommitõstjate suvemängud.

 

Sangpommientusiast Kalle Puss andis teada, et suvemängude avapäeva täitsid võistlused, nende seas oli esmakordselt ka Eesti meistrivõistlused sangpommi triatlonis.

Puss selgitas, et sangpommi triatlon kujutab endast kolme ala- sangpommi pika tsükli tõukamine, tavaline tõukamine ja rebimine. Tõukamisi oli aega teha 3 ja rebimist 4 minutit. Esimese ala kordus andis kolm, teise kaks ja kolmanda kordus ühe punkti. Lõpuks liideti punktid kokku ja selle järgi selgus ka paremusjärjestus.

Noortest oli esimeseks Viljandimaad esindanud järvakas Raido Selge, kes 16kg sangpommi sai pikas tsüklis üles 36, tavalises tõukamises 35 ja rebimises 105 korda. Teiseks jäi Jesper Männilaan, kelle tulemused olid vastavalt 34, 20 ja 101 korda.

60-69aastastest veteranidest oli Kalle puss samuti teine. Tema tulemused olid: 10, 25 ja 100 kordust.

Kokku pani end triatlonis proovile oma 20 võistlejat.

Kuigi kolme ala järjest teha pole ka jõumeestele kerge, hindas Kalle Puss uue võistlusformaadi põnevaks. „Võistlust toetas ka hea ilm ja Kuldar Kargu poolt korraldatud head võistlustingimused,“ hindas ta. „Samuti olid medalid ilusad ja ei puudunud ka muud auhinnad.“

Sangpommisportlaste järgmiseks mõõduvõtuks on 22. augustil Lätis toimuvad Balti karikavõistlused sangpommi kahevõistluses. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles