Kuuma suveilma saab nautida nädala lõpuni

Järva Teataja
Copy
Suvine kuumus.
Suvine kuumus. Foto: Tairo Lutter

Riigi ilmateenistus ennustab, et soojad ja kuivad suveilmad kestavad veel selle nädala lõpuni. Järgmise nädala alguses lähevad ilmad tõenäoliselt jahedamaks ja vihmasemaks.

Kolmapäev (19.08) jätkub kõrgema rõhuga foonil vaikse ja südasuvise ilmaga. Öö on laialdaselt selge taevaga. Päeval areneb pilverünki ja õhtupoolsel ajal võib üksik neist ka kerge vihmahoo anda. Õhutemperatuur langeb öösel 8..13°C-ni, rannikul jääb üle 15°C, päeval tõuseb 22..26°C-ni.

Neljapäeval (20.08) ulatub kõrgrõhkkond servaga üle Läänemere. Öö on taas selge ja kuiv. Päeval arenevaile pilverünkadele jääb tõenäoliselt niiskust vajaka, et vihma anda ning ilm peaks enamasti sajuta püsima. Idakaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal ikka 10°C lähedale, rannikul jääb 15°C ümbrusse, päeval on 22..26°C.

Reedel (21.08) ulatub kõrgrõhkkonna serv üle Eesti ega lase niiskemat õhumassi üle Läänemere. Selge öö järel on päeval nii päikest kui pilverünki, aga sadu need veel ei too. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Öine miinimum langeb sisemaal 10°C lähedale, rannikul on kuni 18°C, päeval tõuseb 23..27°C-ni.

Nädalavahetusel ei tohiks veel vihma sadada, esmaspäeval (24.08) liigub madalrõhkkond edasi üle Soome ida poole ja selle lõunaservas on meie ilm vihmahoogude, tugeva edelatuule ja mõõduka suvesoojaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles