Välismaised ilmaportaalid ennustavad: milliseks kujuneb viimase suvekuu lõpp?

Järva Teataja
Copy
Lähipäevisse jagub nii pilvi kui ka päikesepaistet.
Lähipäevisse jagub nii pilvi kui ka päikesepaistet. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimane suvekuu on otsakorral ning paljusid vaevab küsimus, kas see ongi lõpp – kas suvega ongi selleks korraks kõik? Välismaiste ilmaportaalide ennustusi vaadates näib, et see on tõesti nii, suurt suvesooja augusti viimasteks päevadeks ei lubata.

Norrakate ilmaportaal yr.no lubab, et lähipäevadel läheb ilm vaat et sügiseselt jahedaks. Mitmel päeval võib sadada vihma ning päevane õhutemperatuur ei kerki üle 12 kraadi. Augusti viimasteks päevadeks prognoosivad norrakad küll päikeselisemat ilma ning vihma ei lubata üldse, kuid õhutemperatuur jääb ka siis sügiseselt tagasihoidlikuks.

Norrakate ilmaportaali yr.no prognoos augustikuu viimasteks päevadeks
Norrakate ilmaportaali yr.no prognoos augustikuu viimasteks päevadeks Foto: kuvatõmmis: yr.no

Venelaste ilmaportaal gismeteo.ru on vähemasti õhutemperatuuri osas norrakatest optimistlikum. Lähipäevadeks lubatakse soojakraade 20 ümber, pärast seda langeb temperatuur mõne pügala võrra, jäädes 17–18 kraadi ümber. 

Küll aga prognoosib gismeteo.ru, et augusti lõpp tuleb väga vihmane. Äikest ja vihma lubab portaal igaks päevaks. Tõsi, vahepeal peaks näha olema ka päikest, kuid päris vihmatuid päevi ei ole.

Venelaste ilmaportaali gismeteo.ru ennustus augusti viimasteks päevadeks
Venelaste ilmaportaali gismeteo.ru ennustus augusti viimasteks päevadeks Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Eesti ilmateenistus on enda ennustustes samuti pigem tagasihoidlik. Kuu lõpp tõotab nende prognoosi järgi kujuneda jahedaks ja vihmaseks. Ilmateenistuse prognoosis on öeldud, et kuu viimases kolmandikus kõrgrõhkkondade mõju nõrgeneb ja õhutemperatuurifoon langeb keskmise lähedale, ka vihma tõenäosus suureneb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles