Maakonna noored kutsusid juhid ühise laua taha

Copy
Noored pidasid uue hooaja lävepakul maakonna juhtidega plaani.
Noored pidasid uue hooaja lävepakul maakonna juhtidega plaani. Foto: Erakogu

Enne peatset Järvamaa noortekogu uue juhatuse valimist istusid omavalitsusjuhid, arenduskeskuse esindaja, noorsootöö nõukoja esindajad ning noortekogu juhatuse praegused ja tulevased liikmed ühise laua taha, et arutleda noortekogu rolli üle Järvamaal, leida koostöövõimalusi ja leppida kokku tulevikuplaanides.

Kokkusaamise käigus jõuti järeldusele, et Järvamaa noortekogu tööle aitab tugevalt kaasa mentorlus. Arenduskeskus on valmis pakkuma mentorit mittetulundusühingu majandamisel, noorsootöö valdkonna mentoriks jääb uuele juhatusele praegune esimees Carolyn Mets.

Kõik osapooled mõistsid, et senised haldusreformist tekkinud struktuurimuudatused on  noortekogu mõjutanud, kuid koostöö ei ole lakanud. Lepiti kokku, et juhid kaasavad oma otsustustesse julgemalt noortekogu liikmeid ning ka noored kaasavad juhte oma ettevõtmistesse ja aruteludesse sagedamini.

„On meeldiv tõdeda, et üksmeelselt kõigi poolte vahel on Järvamaa noortekogu oluline organisatsioon, mis kannab  noori arendavat ja koondavat roll,“ ütles Carolyn Mets.

Noortekogu on viimastel aastatel oma tegemistes keskendunud tervise teemadele ja keskkonnakäitumistele. Uuel aastal on plaanis käsitleda demokraatiat puudutavaid teemasid. Samuti korraldab noortekogu iga-aastast noorte ja noortemeelsete tunnustuskonkurssi Aasta Tähed.

Oma 15. tegevusaastal valib Järvamaa noortekogu endale uue juhatuse 31. augustil. Noortekogus on 21 aktiivset liiget, sealhulgas kolmeliikmeline juhatus, kes ajavad iga päev Järvamaa asja.

Järgmine suurem noorte koostegemine on 6. novembril Järvamaa osaluskohvik, kuhu sel aastal valitakse teemad lähtuvalt kokkusaamisel kõlama jäänud muredest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles