Vallavanem Rait Pihelgas: soovime valimisliitudega moodustada laiapõhjalise koalitsiooni

Tiit Reinberg
Copy
Järva vallavanem Rait Pihelgas.
Järva vallavanem Rait Pihelgas. Foto: Tiit Reinberg

Reformierakonda kuuluv Järva vallavanem Rait Pihelgas tunnistas, et võimuliidus käisid pikka aega läbirääkimised, kuid lõpuks saavutati Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga kokkulepe, et koalitsiooni lõhkuma ei hakata. "Veel reedel kinnitas mulle üks EKRE inimene, et kokkulepped peavad," sõnas ta.

Täna lõuna ajal sai Pihelgas aga EKREsse kuuluvalt vallavolikogu aseesimehelt Rünno Lassilt kõne, et nad on otsustanud senisest koalitsioonist lahkuda ja alustasid läbirääkimisi kahe valimisliiduga, et moodustada uus võimuliit. "See näitab, et EKREt ei saa usaldada. Nii ei saa valda juhtida, et Helmed käivad nädalavahetusel siin ja siis pööratakse kõik peapeale," sõnas Pihelgas. "See näitab, et nende jaoks on poliitilised mängud tähtsamad kui valla areng."

Pihelgas kinnitas, et senise koalitsiooni teised osapooled, kellel on 21-kohalises volikogus kümme häält, on endiselt üksmeelsed ja valmis ka ise alustama läbirääkimisi uue koalitsiooni moodustamiseks. "Meie poolt on uksed avatud mõlemale valimisliidule, et saaksime teha vallas laiapõhjalise koalitsiooni."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles