Inimeste ohutunnetus koroonaviiruse leviku suhtes on võrreldes juuliga kahekordistunud

Urmas Glase
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koroonaviirusesse nakatumiste arvu kasv on inimesed taas haigestumise võimalikkust enam teadvustama pannud. Augustis tõusis oluliselt inimeste ohutunnetus koroonaviiruse leviku suhtes. Kui veel juulis arvas 17% elanikest, et olukord on endiselt kriitiline ning vale käitumine võib esile tuua viiruse leviku uue tõusu, siis praeguseks jagab seda seisukohta 37% elanikest, selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel Turu-uuringute AS-i 14.-17. augustil tehtud küsitlusest.

Ligi 60% Eesti elanikest oleks nõus laskma end COVID-19 vastu vaktsineerida, juhul kui vaktsiin kättesaadavaks saab, sealjuures 34% laseks end vaktsineerida ka sel juhul, kui vaktsiin on tasuline ning 26% juhul, kui saab vaktsiini tasuta. 21%-l vastanutest puudus vaktsineerimise osas veel kindel seisukoht. Samas 19% elanikest ei sooviks lasta end vaktsineerida. Peamise põhjusena toodi usalduse puudumist uue vaktsiini suhtes (ohutuse, efektiivsuse vms muu omaduse pärast).

„Uuringu tulemused näitavad, et Eesti inimesed võtavad seda haigust tõsiselt ning soovivad enda ja lähedaste tervist kaitsta. Samas on märgataval hulgal ka neid inimesi, kes end COVID-19 vastu vaktsineerida ei soovi või selles kahtlevad, mis näitab vajadust enne vaktsineerimistega alustamist jagada vaktsiini ohutuse ning efektiivsuse kohta rohkem tõenduspõhist teavet,“ kommenteeris tulemusi Turu-uuringute AS-i uuringujuht Vaike Vainu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles