Lutsu-ainelise mängufilmi võtted maandusid Kakerdaja rappa

Urmas Glase
Copy
Mängufilmi «Soo» režissöör on Ergo Kuld, kelle äsjane Lutsu-aineline töö «Talve» tõi kinodesse 150 000 vaatajat.
Mängufilmi «Soo» režissöör on Ergo Kuld, kelle äsjane Lutsu-aineline töö «Talve» tõi kinodesse 150 000 vaatajat. Foto: Robert Lang

Oskar Lutsu jutustuse «Soo» ainel vändatava armastusfilmi võttepaigad asuvad keset imelist soomaastikku. Nii näeb filmis hingematvalt kauneid kaadreid Järvamaalt Kakerdaja ja vastu Järvamaa piiri Raplamaal asuvast Mukri rabast, mis mõlemad on armastatud matkapaigad. Filmi tegevuspaikadeks on ka Lahemaa ja Altja mets ning selle ehedad talukohad.

Ülemöödunud nädalavahetusel algasid mängufilmi «Soo» võtted ja viimaks ometi jõuab kinolinale Oskar Lutsu kõige põnevam jutustus, mis on juba aastakümneid mitme filmitegija meeles mõlkunud. Uue aasta esimeses pooles esilinastuva filmi toovad vaatajateni tänavuse ülimenuka «Talve» tegijad.

Dagmar Reinold filmi meeskonnast ütles, et juba on kaamera Kakerdaja rabas surisenud, kuid osa võtteid seisab Järvamaal veel ees. «Soo» on põnevusest pakatav armastusfilm, mis viib meid 1917. aastasse, kui Euroopas möllas Esimene maailmasõda ja Eesti idapiiri taga käis tuline revolutsioon. Noor kunstnik Toomas Haava tuleb venna sootallu sõjatraumast taastuma ning mässib ennast tahtmatult konflikti vägivaldse ja hirmsa Madjakuga, kes ahistab kohalikku tütarlast Hildat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles