Nädalavahetusel kisub tormiseks

Järva Teataja
Copy
Torm Paides juulis
Torm Paides juulis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigi ilmateenistus ennustab, et nädala lõpus kisub ilm tormiseks. Pühapäeval jõuavad meieni vihmapilved ning tuul tõuseb väga tugevaks. 

Ka praegu on ilmateenistus andnud üle Eesti seoses tugeva tuulega esimese astme hoiatuse. Järvamaal võib lääne- ja loodetuul puhanguti tõusta kuni 18 m/s.

Reede (11.09) ööks madalrõhkkond kaugeneb ja viib saju kaasa. Taevas selgineb. Loodetuul nõrgeneb, vaid Soome lahe ääres on enne keskööd puhanguid kuni 18, Virumaa rannikul kuni 22 m/s. Päeval libiseb üle lauge kõrgrõhuhari, pilvede arengut see küll takistada ei suuda, kuid neist tulevad sajuhood on üürikesed. Läänekaare tuul on sisemaal mõõdukas, rannikul on puhanguid 13 m/s. Õhutemperatuur langeb öösel 6..11°C-ni, rannikul on kuni 14, päevasooja 13..16°C.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeva (12.09) öösel püsib veel kõrgema rõhuga foon ülekaalus. On nii selget taevast kui pilvi, aga suuremat sadu ei tule. Aga edelatuul tõuseb tugevamaks. Päeval jõuab Botnia lahe kohale uus madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere. Toob meile pilvi lisaks, aga tihedam sadu veel ei tarvitse jõuda ning vihmahooge on vaid laiguti. Lõuna- ja edelatuule puhanguid on kuni 15 m/s, vastu Läänemerd enam. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 5..6°C-ni, rannikul on kuni 14, päevasooja 14..18°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval (13.09) liigub madalrõhkkond üle Soome Karjala poole ja ööks toob selle lohk meile vihmapilved ning tõstab edelatuule väga tugevaks. Päevaks pilved hõrenevad ja sajuhooge on hõredalt ja harva. Edela- ja läänetuule iilid võivad tormised olla. Öine miinimum jääb pilvise taeva all 10°C ümbrusse, päevasooja 14..17°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles