Politsei pidas rahaautomaadi õhkulaskjad kinni

Kuido Saarpuu
Copy
Sindi linn, Tori vald. 15SEP20 Sularahaautomaat, plahvatus, Sindi Konsum, rööv. Fotod Urmas Luik
Sindi linn, Tori vald. 15SEP20 Sularahaautomaat, plahvatus, Sindi Konsum, rööv. Fotod Urmas Luik Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politseinikud pidasid eile pärastlõunal kinni 24- ja 32-aastase mehe, keda on alust kahtlustada Sindi sularahaautomaadi varguse katses

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson ütles, et mõlemal kinni peetud mehel on nii Rumeenia kui ka Moldova kodakondsus. Sempelsoni sõnul aitas politseinikud võimalike teo toimepanijateni viia operatiivne infovahetus ja tõhus töö info kogumisel.

„Politseipatrull pidas mehed kinni, kui nad olid Eestist lahkumas,“ lausus Sempelson. Sempelson rääkis, et politseiuurijatel õnnestus koguda sedavõrd edasiviivaid tõendeid, mis aitasid kiirelt kindlaks teha sõiduki, millega mehed liikusid.

„Uurijad on praeguseks tuvastanud ka meeste seose ühe teise sarnase juhtumiga, mis leidis aset septembri alguses Raplas. Sealgi üritati automaadist raha kätte saada, kuid tegu jäi pooleli,“ lisas Sempelson.

Menetlustoimingud käivad ning asjaolusid selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses edasi.

Ööl vastu 15. septembrit sai häirekeskus teate Sindis Jaama tänaval Konsumi juures toimunud plahvatusest. Sündmusele reageerinud politseinikud tuvastasid, et purustati kaupluse juures asuv sularahaautomaat eesmärgiga kätte saada sularaha.

Ka Järvamaale pole rahaautomaatide õhkulaskmised võõrad.  2018. aasta 16. mail Järvamaal Aravete alevikus aset leidnud sularahaautomaadi varguse kriminaalasjas on tagaotsitavaks kuulutatud kaks meest: 33-aastane Moldova ja 33-aastane Bulgaaria kodanik. Vargusega tekitati kahju enam kui 41 000 eurot. 

Mehi pole senini tabatud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles