Jah, ma tegin koroonatesti! Mis selles siis nii erilist on?

Anne Põder
Copy
Synlabi koroonafurgoon vurab Paidesse kolmel korral nädals ning seab ennast testimiseks valmis Tallinna tänaval Järvamaa kutsehariduskeskuse vastas parklas.
Synlabi koroonafurgoon vurab Paidesse kolmel korral nädals ning seab ennast testimiseks valmis Tallinna tänaval Järvamaa kutsehariduskeskuse vastas parklas. Foto: Dmitri Kotjuh

Tundub, et koroonatesti tegemine seisab meist paljudel varem või hiljem ees. Hirmu- ja õudusjutte sellest, kuidas proovi võttes tikk läbi ninasõõrme ajude vahele lükatakse, ringleb igasuguseid. Kas jutud ka tõele vastavad, seda teavad 3765 (üleeilse seisuga) järvalast, kes siiani proovi on andnud.

Tunnistan, et olen üks neist inimestest ja tegin proovi suuresti uudishimust. Põhjus oli lihtne. Koroonahaigete lisandudes ning laste kooli- ja lasteaeda minnes hakkasin kuulma siit ja sealt, et proovide andmine käib Paides nüüd hoopis teisti kui kevadel. Ei mingit sissesõidupunkti enam.

Hämmeldust tekitas selgitus, et selleks vurab Paidesse kohale furgoonauto, kuhu sisse ehitatud proovivõturuumist käivad üksteise järel läbi kõikvõimalikud koroonapositiivsed. Inimesed olid mures, kuidas tagatakse selles kitsukeses ruumis mittenakkumine. Nii mõnigi oli seisukohal, et kui varem pole kurja viirust kusagilt külge saanud, siis sealt saab kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles