Maakoolide noored lõpetasid olümpiasarja edukalt

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Teist hooaega järjest osales vabariiklikul TV 10 olümpiastarti kergejõustikuvõistlusel Laupa põhikooli ja Imavere põhikooli ühendvõistkond. See on võistlus, kus osaleb üle Eesti enam kui 80 kooli ja igal etapil on kohal olnud üle 400 võistleja.

Türi spordiklubide liidu spordispetsialist Liisa Gritšenko ütles, et eelmisel aastal võideti sarjas väikestest koolidest üllatuslikult kolmas koht ja loomulikult olid ka sel hooajal ootused kõrged. „Esimesed etapid näitasid, et oleme võimelised taas võitlema kõrgete kohtade eest ja püsisime kuni finaalini kindlalt esikolmikus, hoides lausa teist kohta Orissaare gümnaasiumi ja Tornimäe põhikooli ühendvõistkonna järel ja Avinurme gümnaasiumi ees,“ avaldas ta.

„Teadsime, et finaal ei tule kerge, sest vastased on tugevad ja paljud õpilased on vigastatud või haiged.  Meil õnnestus siiski võistkond kokku saada ja teha oma maksimaalne sooritus,“ lisas ta. „Esimese päeva järel suutsime kindlustada oma positsiooni ja teine päev näitas, et oleme võitnud Orissaare ja Tornimäe koolide järel teise koha 32236 punktiga. Kolmandale kohale tõusis Uulu kool.)

Individuaalselt suutis alavõidu tuua Andreas Kase, kes näitas, et sel võistlusel talle 60m jooksus vastaseid ei ole  ja tema ajaks märgiti 7,48 sekundit. Kuigi Kase suutis teha korduvalt isiklike rekordeid, siis kettaheide ebaõnnestus täielikult ja kolmandalt kohalt kukkus ta ootamatult 13. kohale. Tänu teise päeva tulemustele tõusis ta lõpuks siiski üheksandale kohale.

Türi spordiklubide liidu spordispetsialist Liisa Gritšenko ütles, et eelmisel aastal võideti sarjas väikestest koolidest üllatuslikult kolmas koht ja loomulikult olid ka sel hooajal ootused kõrged.

Finaalvõistlusel tegid Liisa Gritšenko sõnul väga häid tulemusi veel Martha Mirelle Pajumaa, Lisänn Viilipus, Marve Mägi, Fredi Viigipuu ja Romet Randalainen, kes ületasid end nii mõnelgi alal.

Foto: Erakogu

Laupa põhikooli ja Imavere põhikooli ühendvõistkonda kuulus sel aastal lausa 20 noort sportlast, kes panustasid üldkokkuvõtte teise tulemusse üheskoos.

Hooaeg sai alguse juba 2019. aasta novembris ja lõppes alles selle aasta 20. septembril. Võistkonda kuulusid: Andreas Kase, Kaspar Nurk, Andreas Kupper, Heidi Krik, Iris Jurtšenko, Kärt Koskor, Fredi Viigipuu, Martha Mirelle Pajumaa, Üllas Närripä, Meiko Jeena, Marve Mägi, Karmen Nõmme, Triin Heleen Männilaan, Lisänn Viilipus, Kristella Tonska, Getter Saia, Mairon Luhamaa, Romet Randalainen, Aureelia Kasar ja Marie Lotta Saar. Neid treenisid, juhendasid ja õpetasid Liisa Gritšenko, Taiga Laur, Deivi Šadeiko ja Leonhard Soom. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles