Aasta spordisõbrale on sporti toetada loomulik

Urmas Glase
Copy
Verston Ehituse juht Veiko Veskimäe pole üksnes suur jalgpallitoetaja, vaid elab sageli platsi ääres ka Paide linnameeskonna mängudele kaasa.
Verston Ehituse juht Veiko Veskimäe pole üksnes suur jalgpallitoetaja, vaid elab sageli platsi ääres ka Paide linnameeskonna mängudele kaasa. Foto: Dmitri Kotjuh

Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee kuulutasid teisipäeval pidulikul tänuüritusel välja aunimetuse «Spordisõber 2020» pälvinud ettevõtted ja eraisikud. Teiste seas kuulutati laureaadiks ka Verston Ehitus.

Verston Ehituse juht Veiko Veskimäe ütles, et sporti ja ühiskonda laiemalt panustada on olnud nende ettevõtmiste loomulik osa algusest peale.

«Iga ettevõtja teab, et mõne investeeringuga võib minna paremini, teisega kehvemini. Investeering sporti on kindlapeale minek – läbi tervete, teotahteliste ja positiivselt mõtlevate inimeste kaudu loob see väärtust nii täna kui homme,» lausus ta.

Veskimäe märkis, et sport pakub tegemis- ja vaatamisrõõmu, aga ka võimsaid emotsioone ja annab jõudu ka rasketel hetkedel. «Sport on hea õpetaja – tulemus tuleb ikka ainult järjepideva ja targa töö tulemusel. Samuti tuleb osata meeskonnatööd teha ja ka konkurentsis ise mehe eest väljas olla,» ütles ta.

Investeering sporti on kindlapeale minek – läbi tervete, teotahteliste ja positiivselt mõtlevate inimeste kaudu loob see väärtust nii täna kui homme.

Veskimäe ütlust mööda on tänapäeval sportlaseks olemine üks ihaldatumaid elukutseid, millest unistavad ühtmoodi noored nii Järva-Jaanis, Paides kui ka Tallinnas. «Investeeringutega nii spordirajatistesse kui ka sporti laiemalt saab riik tagada, et uutel väikestel Ragnar Klavanitel on võimalik oma unistuste poole pürgida ja olla omakorda eeskujuks juba paljudele teistele,» lausus ta. «Neist kõigist ei saa kindlasti sportlased ja ei peagi. Aga kindlasti saavad neist terved, positiivsed ja teotahtelised Eesti kodanikud. Ja see on kindlasti hea investeering.»

Tänuauhinna – kunstnik Kalli Seina klaasskulptuuri – andsid aasta spordisõpradele kätte kultuuriminister Tõnis Lukas ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Spordisõbraks esitamise esildises kirjutasid Paide linnavalitsus ja maakonna spordiliit, et Paidest pärit ettevõte panustab kogukonda, olles Premium liigas mängiva Paide linnameeskonna suursponsor.

Ta on aidanud meeskonnal laiendada oma tegevust üle Järvamaa – üle 20 treeninggrupi ja ligi 400 noort pallisõpra on Verston Ehituse toel saanud iga päev ennast arendada.

Auhinnale esitajate hinnangul mõtestab ettevõte spordi toetamist oma panusena, et sportivatest noortest kasvaksid head ja edasi pürgivad inimesed, kes oskavad keskenduda, teha meeskonnatööd ja olla teistele eeskujuks. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles