Jutud verejanulisest hundikarjast Ahulas on liialdatud

Silja Vilbu
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Järva vallas Ahula külas on viimasel ajal põhjustanud suur ärevust hundid, kelle ohvriks langes hiljuti ka ühe pere koer. Nüüd on kohalike hundikartus läinud niikaugele, et pimedal ajal ei julgeta enam isegi koeraga õue minna.

Ahula küla Facebooki grupis väitis üks elanik, et hundid liiguvad majade vahel ringi ja tema on näinud hunti lausa oma koduhoovis. Paljud on kuulnud jutte seitsmepealisest näljasest hundikarjast, kes ümbruskonnas ringi luusivat. Inimestel on mure hoovikoerte pärast ja lapsigi kardetakse õue lasta. Mitu inimest ütles hundipostituse kommentaarides, et endalgi on kõhe pimedal ajal küla vahel liikuda. Mitu inimest sõnas, et õhtul koeraga jalutama minek nõudis suur julgust.

Üheskoos püüdsid inimesed probleemile lahendusi leida. Mõni oli seda meelt, et huntide vastu võiks aidata hoovide prožektorite ja vilkuvate valgustitega varustamine. Teised arvasid seevastu, et hunti ei hirmuta miski ning tahtmise korral murravad nad koera maha ka prožektori valguses ja inimese silme all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles