Paide lapsed näitavad jala kooli minekuga head eeskuju (2)

Anne Põder
Copy
Koolitee.
Koolitee. Foto: Sille Annuk / Postimees

Paide Hillar Hanssoo põhikool kutsub homme kooli õpilasi üles minema jala kooli.

Kui tavapäraselt saabub suur osa lapsi hommikuti kooli autodega, siis tervisenädala raames korraldatakse üks autovaba hommik, kus lapsed saavad kogeda, et sõõm värsket õhku hommikul võib päris virgutav olla.

Hillar Hanssoo põhikooli huvijuht Marita Kutsar selgitas, et ettevõtmise eesmärk on innustada õpilasi rohkem jala või rattaga koolis käima. Värske õhk ja liikumine tulevad lastele kindlasti kasuks ning tundidesse jõudes on nad tänu jalutuskäigule ka üles ärganud.

Kutsar andis teada, et aktsioonis "Tule jala kooli" osalevad õpilased on oodatud kogunemiskohtadesse Paide muusika- ja teatrimaja parklas kell 7.20 ja ning Paide maksimarketi juurde 7.30.

Kutar selgitas, et seltsis on toredam kooli kõndida. Kambas kooli kõndimine tõmbab ettevõtmisele ka tööle kiirustavate linlaste tähelepanu ning paneb ehk veidi oma liikumisharjumuste üle järele mõtlema.

Jalutuskäik kooli juurde kestab 10 - 15 minutit. Teekond on turvaline, sest Paides on õpilaste kooli jõudmiseks olemas suurepärane kõnniteede võrgustik ning teede ületuskohtades on olemas ülekäigurajad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles