Jalgpallikoondise peatreener pole linnameeskonna mängumehest rääkides kiitusega kitsi

Kuido Saarpuu
Copy
Karel Voolaid.
Karel Voolaid. Foto: Tairo Lutter

EJL kirjutab, et Eesti meeste koondist ootab oktoobrikuus ees kolm kohtumist A. Le Coq Arenal. Konverentskõnel Eesti ajakirjanikega rääkis peatreener Karel Voolaid, et kõik mängud on võistkonna jaoks olulised ning vahetuste lisamine aitab meeskonnas värskust säilitada.

Meeste koondisesse kuulub sel korral 27 mängijat. “Mänge toimub veel nädala sees, Floral on euromäng ja nädalavahetusel ootavad ees liigamängud. Igaks juhuks on sel korral veidi laiem koosseis, sest ka valitute seas on mõned küsimärgid,” viitas peatreener Ken Kallastele ja Henri Anierile.

Samuti oli juba septembrikuise laagri eel treeneritetiim suhtluses Paide Linnameeskonna mängija Edgar Turiga, keda ootab ees esimene A-koondise laager. Debütantidest liituvad koondisega ka FC Flora ründaja Mark Anders Lepik ja poolkaitsja Markus Soomets.

Kui 23-aastane Tur on U21 koondise särki kandnud viiel korral, siis 20-aastane Soomets on samas vanuseklassis kirja saanud kümme matši ja ühe värava.

Praegu on Edgar Tur heas hoos ja sai selle kutse teenitult.

“Praegu on Edgar Tur heas hoos ja sai selle kutse teenitult. Mark Anders Lepik on sellest nädalast täiskoormusel treenimas. Üldist liigakogemust on tal vähe, aga arvestades meie variante on mul hea meel, et saan ta koondise juurde võtta ja vaatame, milliseks ta roll kujuneb. Markus Soomets on minu silmis suurtes mängudes Flora eest esinenud piisavalt hästi,” rääkis peatreener.

Eesti koondis kohtub esmalt kolmapäeval, 7. oktoobril kell 19.00 A. Le Coq Arenal maavõistluses Leeduga. Sellele järgnevad meie rahvusstaadionil UEFA Rahvuste liiga kohtumised Põhja-Makedooniaga 11. oktoobril kell 19.00 ja Armeeniaga 14. oktoobril kell 21.45. Kõikidest mängudest näitab otsepilti ETV2.

Eesti koondise koosseis oktoobrikuisteks mängudeks:

Poolkaitsjad ja ründajad

Henri Anier (17.12.1990) – Paide Linnameeskond 63/13

Siim Luts (12.03.1989) – Paide Linnameeskond 41/4

Edgar Tur (28.12.1996) – Paide Linnameeskond 0/0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles