Tänavavalgustuse uuendusega ununes üks maja pimedusse

Urmas Glase
Copy
Paide Kure 9 vana tänavavalgusti asemele pandud uus lamp keerati särama hoopis naabermaja poole ja korteriühistu ette paigaldatud lisalatern jääb pimedaks kuni pole lahendatud probleem, kes selle paigalduse eest maksab.
Paide Kure 9 vana tänavavalgusti asemele pandud uus lamp keerati särama hoopis naabermaja poole ja korteriühistu ette paigaldatud lisalatern jääb pimedaks kuni pole lahendatud probleem, kes selle paigalduse eest maksab. Foto: Dmitri Kotjuh

Augustis jõudis Paide tänavavalgustuse uuendus Kure tänavale, mis jättis seni tänavavalguslambi tugevat valgusvihku nautinud Kure 9 korrusmaja pimedusse. Abilinnapea Siret Pihelgas lubas, et uus lahendus ei tohi olla vanast kehvem, ja asi aetakse korda.

Kure 9 korteriühistu esimees Tarmo Vahtra läks kuu aega tagasi ehitajatelt uurima, miks nende maale pandud uus tänavavalgustuspost hakkab valgustama hoopis naabermaja. «Rääkisin nii ehitaja kui projekteerijaga ja mind rahustati, et kõik saab korda ja projekti saab korrigeerida,» lausus ta. «Esmalt lubati, et uuele postile pannakse lisalatern, mis valgustab meie maja, nagu oli varem. Ühel hetkel paigaldati maja ette hoopis uus laternapost.»

Vahtra sai teada, et eramaale pandud uue posti seadustamiseks tuleb linnavalitsusele kirjutada avaldus, et tekkiks alus selle liitmiseks ülejäänud tänavavalgusprojektiga. «Kõik olevat olnud kokku lepitud. Viisin avalduse linnamajandusosakonda juhataja Heigo Laaneoksa kätte ja arvasin, et sellega on mure murtud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles