Vaata kuidas latiinorütmid Jaani tare kuumaks kütsid

Anne Põder
Copy
Plan Caliente
Plan Caliente Foto: Erakogu

Reede õhtul oli Järva-Jaanis Jaani tares ainulaadne võimalus osa saada peoõhtust, kus muusikat tegi Eestis esinev latiinoansambel Plan Caliente.

Jaani tare peremees Riio Põldmaa märkis, et selle ansambli esinemisgraafik on sedavõrd täis, et oli lausa ime, et ta nad Järva-Jaani muusikat tegema sai. "See oli juhuste kokkusattumus, et neil üks vaba nädalavahetuse eelne päev tekkis. Arvan, et see on ainulaadne ja nii pea enam sellist bändi siin ei näe," lausus ta.

Põldmaa märkis, et tegemist oli kaks kuud tegutsenud toidukoha esimese peoõhtuga. "Loodan, et inimesed jäid rahule," sõnas ta. "Meie mõte ongi korraldada tantsuõhtuid elava muusikaga ning tuua Järva-Jaani ägedaid esinejaid. Diskobaariks me saada just ei taha, kuid heal tasemel meelelahutust sooviksime oma klientidele pakkuda küll." 

Reedel Jaani tares esinenud Plan Caliente mängib tuntumaid Ladina-Ameerika lugusid, mida teab nii noor kui vana. Nende kuumad ja eksootilised rütmid loovad üritustele lõunamaise meeleolu ja panevad puusad tahes tahtmata nõksuma.

Eestis tegutsevale menukale ansamblile panid 2018. aastal alguse brasiillane Ricardo Guarilha ja kuubalane Ruber Veliz, kes alustasid algselt nime all Dale Dale ning avaldasid laulu "Sigo Sin Saber".

Pärast nimevahetust Plan Calienteks hakkas bänd sagedamini esinema ja kirjutama uut laulumaterjali debüütalbumiks. Ansamblis lööb kaasa veel mitemid erineva päritoluga instrumentaliste, kes kõik koos moodustavad rahvusvahelise koosluse.

Ansambel on sage külaline Eesti baarides ja kõrtsides ning firmapidudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles