Sven Mikser: Tõnis, miks lahmid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Lugesin Järva Teataja online-portaalist teatud üllatusega hea kolleegi Tõnis Kõivu vihapurset sotsiaaldemokraatide ja personaalselt minu suunas. Tahan alljärgnevalt kolleegile selgitada oma arusaamu nii Toompea kui kohalike omavalitsuste tegemiste kohta.

Kõiv lajatab sotsidele täie rauaga: riigi tasandil soovivat sotsiaaldemokraadid makse tõsta, laenu võtta ja raha ümber jagada. Lisaks käib võimupartei saadikule närvidele, et opositsioon võimureid «suure suuga» kritiseerib.
Tunnistan ausalt, et vaikivat ajastut, kus peaminister ja tema partei kriitikast puutumatuks kuulutatakse, ei lase sotsiaaldemokraadid Eestis kunagi sündida. Nii et oma vastuseisust valitsuse rumalatele ja vastutustundetutele sammudele anname ka edaspidi avalikult teada.


Kõigepealt lükkan ümber laimavad väited, mida Kõivu kirjatöö sisaldab.
Selge ja ühemõtteline vale on süüdistus laenuvõtmise soovis. Sotsiaaldemokraadid pole kavatsenud ega plaani ka edaspidi riigi kulutusi laenurahaga katta.
Kõivu justkui muuseas poetatud valesüüdistus pärineb ilmselt peaminister Ansipi jõuluaegsetest jutupunktidest, mis on ammu ja ammendavalt ümber lükatud.
Kuuldes reformierakondlast «sotside kavandatavatest maksutõusudest» rääkimas, meenub mulle vägisi vanasõna, mis ütleb, et varga peas põleb müts.


Türi kohta ütlen vaid nii palju, et mina pole vallajuhtide töö suhtes kaugeltki nii kriitiline kui Kõiv. Ent kohe kindlasti ei saa Reformierakond end vabastada vastutusest seniste otsuste eest, mida koos parteitu vallavanemaga langetasid kaks reformierakondlastest abivallavanemat.

Sven Mikser

Riigikogu liige, SDE

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles