Loomemaja koondab tegusad lapsed ühe katuse alla

Anne Põder
Copy
Sulo Särkinen ja Kelly Jõesoo, kes plaanib fotoringi tööle panna, vaatavad Türi ühisgümnaasiumis tulevase loomemaja ruume üle.
Sulo Särkinen ja Kelly Jõesoo, kes plaanib fotoringi tööle panna, vaatavad Türi ühisgümnaasiumis tulevase loomemaja ruume üle. Foto: Dmitri Kotjuh

Seda muret, et Türi lapsed oma kodulinnas ja vallas huvitavat tegevust ei leiaks, õnneks pole, kuid vallavalitsuse, ühisgümnaasiumi ja noortekeskuse rajatav loomemaja suudaks kindlasti üht laadi tegevusi paremini korraldada.

Türi noortekeskuse juhataja Sulo Särkinen, kes on üks loomemaja eestvedajaid, selgitas, et praegu käivad lapsed ja noored Türil huviringides eri asutuste vahel laiali pillutatult. «Huviringid tegutsevad koolide juures, kultuurikeskuses, noortekeskuses ja spordiklubide liidus,» täpsustas ta.

Kunagi ammustel aegadel oli Särkineni selgitusel Türil oma huvikeskus, kuid see lakkas tegutsemast peamiselt ruumide ajale jalgu jäämise tõttu. «Mitu aastat on veeretatud mõtet, et Türil peaks olema huvikool, kunstikool või loomemaja, kus laste ja noorte kõrval oleks võimalik tegutseda ka täiskasvanutel,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles