Itaaliapäraseks uuenenud pitsad ootavad avastamist

Anne Põder
Copy
Paide Selveri pagar Meelika Kallas valmistab nüüd itaaliapäraseid pitsasid.
Paide Selveri pagar Meelika Kallas valmistab nüüd itaaliapäraseid pitsasid. Foto: Dmitri Kotjuh

Pole just igapäevane, et nimekas kaubanduskett võtab ette ühe tootevaldkonna täieliku uuenduse. Aga just seda Selver tänavu oktoobris tegi ning läks valmiskattega pitsadelt üle värskest toorainest ja kohapeal valmivatele Itaalia traditsioone järgivatele pitsadele.

Paide Selveri juhataja Kristi Nõmm ütles, et kõige olulisem põhjus, miks uuendus on ette võetud, on soov pakkuda värskest toorainest tehtud toitu. «Seni olid kõik Selveri pitsad tehtud külmutatud valmissegudest, mis nägid välja ühetaolised ja enamasti ka maitsesid ühtmoodi,» lausus ta.

Nõmme selgitusel oligi häda selles, et segudes kasutatud külmutatud köögiviljadest eraldus sulamisel palju vett ning lihatoodetest (vorst, sink, salaami, kana) kokku pandud ja külmutatud segud muutsid pitsakatte välimuselt eristamatuks. «No ja kui mitu asja kokku panna, seguneb ju ka nende maitse,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles