Paides siili tapnud noored panid toime aasta loomavaenulikuma teo

Kuido Saarpuu
Copy
Oma koduaias või tänaval kohatud siili ei pea tingimata toitma, sest suvel leiab ta rikkaliku toidulaua ka mujalt.
Oma koduaias või tänaval kohatud siili ei pea tingimata toitma, sest suvel leiab ta rikkaliku toidulaua ka mujalt. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) poolt korraldatud internetihääletusel valiti 2020. aasta loomasõbralikuks avaliku tähelepanu pälvinud teoks Riigikogu liikme Andrei Korobeiniku algatus muuta loomakaitseseadust. Aasta loomavaenulikuks teoks hindasid hääletajad Paide noorte teo, kus poisid mängisid siiliga jalgpalli ja tapsid ta julmal viisil.

Selle aasta loomavaenuliku kategooria kandidaadid on kõik äärmiselt julmad ja kindlasti on need teod riivanud paljude inimeste õiglustunnet. 2020. aasta loomavaenulikuks teoks valiti ülekaalukalt Paide noorte tegu, mille käigus tapeti siil. Lausa 57% hääletajatest leidis, et tegu on kõige loomavaenulikuma teoga. Teiseks jäi Hiiumaal toimunud rebase tapmine (25%) ja kolmandaks hääletas 16% valijatest Haapsalus piinaval viisil tapetud kassi juhtumi. 

Selts loodab, et loomavaenuliku teo toimepanijad saavad aru oma teo julmusest ja on valmis õppima loomi austusega kohtlema. 

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise, inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles