Järvamaa koroonahaigete read täienesid jälle

Järva Teataja
Copy
Koolides jätkub õppetöö senisel viisil, kasutades kõiki ennetusmeetmeid.
Koolides jätkub õppetöö senisel viisil, kasutades kõiki ennetusmeetmeid. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2181 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 125 (5,7%) testi tulemus osutus positiivseks. Ka Järvamaale lisandus üks haigestunu.

Järvamaal on koroonaviirus diagnoositud kokku 33 inimesel. Aktiivseid haigusjuhtumeid on maakonnas esmaspäevase seisuga 15.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 95 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaheksa nakatunut. Pärnumaale, Raplamaale ja Tartumaale lisandus kaks positiivset testitulemust.  Hiiumaale, Järvamaale, Valgamaale ja Viljandimaale lisandu üks positiivne tulemus. 12 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 137,1 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 6,6%.

Avatakse kaks uut testimispunkti

Sel nädalal avatakse kaks uut koroonaviiruse ninaneelu proovi võtmiseks testimispunkti. Täna avatakse Valga haigla ruumides aadressil Peetri 2 testimispunkt. Sellega liitub Valga haigla avaliku testimise võrgustikuga, mida veavad Medicum ja SYNLAB. Valga haigla proovivõtjad hakkavad proove võtma 6 päeva nädalas paari tunni kaupa. Punkt on jalgsi ligipääsetav.

Homsest saab hakata ninaneelu proove andma ka Põlva haigla kõrval, kuhu haigla meedikute abil on mehitatud nii jala kui autoga ligi pääsetav testimistelk.

Sel nädalal lisandub ka üks kodustestimise brigaad. Neid sõidab nüüd Eestis kokku 10.

Testimispunkte, mida koordineerivad avaliku testimise eestvedajad Medicum ja SYNLAB, on kokku 21. Proovide võtmise logistika, kõnekeskuse ja laboritööga on seotud igapäevaselt juba ligi 500 inimest.

Suri üks inimene

9. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 60 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Eile suri Lääne-Tallinna Keskhaiglas 58-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 76 koroonaviirusesse nakatunud inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 6 (üks inimene sisestati tagantjärgi).

Tänaseks on haiglates lõpetatud 583 COVID-19 haigusjuhtumit 568 inimesega.

9. novembri seisuga on tervenenud 4 205 inimest. Neist 3 048 inimese (72,5%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1 157 inimese (27,5%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 280 000 esmast testi, nendest 6 250 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga

Eestis on püsiv riigisisene levik. Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige teeb murelikuks Harjumaal ja Tallinnas toimuv koroonaviiruse levik.

Testi esimesel võimalusel! Ka väheste haigusnähtude korral pöördu perearsti poole või helista numbril 1220.

Kutsume tööandjaid üles võimaldama töötajatele kaugtöö tegemist, et vähendada kontaktide hulka töökohal. Nakkuse leviku piiramine asutustes on hädavajalik.

Hangi infot usaldusväärsest allikast. Kutsume üles inimesi jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja telefoninumbril 1247.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 177 524 korda. Läbi rakenduse on end haigeks märgitud 287 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 152.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Lisaks on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta jne.

Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles