20.- 25. jaanuar

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Möödunud nädala lõpus langesid õhutemperatuurid taas alla nulli ja mitmel pool tuli kerget lund.


Praegu on lund rohkem Kagu-Eestis, näiteks Haanja kõrgustikul 30-40 cm. Mujal katab maad enamasti paari sentimeetri paksune lumekiht.


Alanud nädalal on oodata lõunavoolu, mis nädala teisel poolel õhutemperatuurid uuesti plusspoolele tõstab.


Täna mõjutab meie ilma Atlandil paikneva ulatusliku madalrõhkkonna idaosa. Taevas on pilves selgimistega, kohati sajab veidi lund. Puhub mõõdukas kagutuul, külma tuleb 1...4 kraadi.


Homme on madalrõhkkonna idaosas peamiselt pilves ilm. Mitmel pool sajab lund, sadu on enamasti nõrk. Öösel puhub mõõdukas lõunatuul, päeval nõrk või mõõdukas kagutuul.


Öösel on külma 1...5 kraadi, päevane õhutemperatuur jääb -3...+1 kraadi piiresse.


Neljapäeva öösel on pilves, päeval pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, paiguti ka vihma. On jäiteoht. Nõrk tuul on öösel kagust ja päeval lõunast. Õhutemperatuur püsib ööpäev ringi -2...+2 kraadi piires.


Reedel läheneb üks madalrõhukese Norra rannikule. Meie ilm on pilves selgimistega, kohati sajab lörtsi. Puhuvad nõrgad või mõõdukad lõuna- ja kagutuuled.


Õhutemperatuur püsib -2...+2 kraadi piires. Nädalavahetusel püsib Atlandil paikneva hiiglasliku madalrõhkkonna idaserva mõju Eesti ilmale.


Laupäeval ja pühapäeval on taevas peamiselt pilves. Mitmel pool sajab. Tuleb peamiselt lörtsi ja vihma. Laupäeva öösel puhub mõõdukas kagutuul, päeval on lõunatuul rannikul iiliti vali. Õhutemperatuur jääb öösel -2...+2 ja päeval 0...+3 kraadi piiresse. Pühapäeval puhub mõõdukas lõunatuul. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku -1...+2 ja päeval 0...+3 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles