Tervisepäev õpetab targalt toituma ja trenni tegema

Anne Põder
Copy
Ele Metsalu ootab kõiki tervislikust toitumisest ja spordist lugupidavaid inimesi tervisepäevale.
Ele Metsalu ootab kõiki tervislikust toitumisest ja spordist lugupidavaid inimesi tervisepäevale. Foto: Erakogu

Türil erinevaid rühmatreeninguid korraldav Ele Metsalu andis teada, et 22. novembril toimub Türi spordihoones tervisepäev, kus osalejad saavad teadmisi spordi tegemist toetava toitumise, treeningstiilide ning sportlastele sobivate toodete kohta.

Metsalu selgitas, et tervisepäeva mõtte sai ta sageli tema poole pöörduvatelt treenijatelt, kes tunnevad huvi, kuidas on õige toituda, mida teha, et trennist oleks ikka kasu ning kuidas tänapäevases tarbimisühiskonnas ära tunda need kõige õigemad tooted. "Nii mõtlesingi, et selline üldine teadmiste saamise päev oleks ehk vajalik, et meelde tuletada vanad tõed ning kõrva taha panna midagi uut," märkis ta.

Türi tervisepäevale tuleb Metsalu sõnul rääkima toitumisnõustaja Kristina Karu, kes räägib lähemalt mitmekülgsest, tervislikust toitumisest ja parematest valikutest igapäeva elus. "Ta lubas selgitada, kuidas saada toidust kätte rohkem vajalikke vitamiine, taastuda kiiremini treeningutest, mismoodi toitumine mõjutab meie enesetunnet, energiat ja head väljanägemist," lausus ta.

Pärast huvitavat ja innustavat nõustamist on osalejail hea võimalus tutvust teha Metsalu treeningrühmades toimuvate treeningustiilidega. "Anname aimu, mis on hiitpoks, ringtreening ja kangitrenn. Iga treeningut tutvustan koos abitreeneriga umbes pool tundi. Nii, et vanad trennihundid saavad tõhusa treeningpäeva ning uued tulijad oskavad edaspidi ehk valida, milline treening neile kõige paremini sobiks," lausus ta

Tervisepäeva lõpetab joogaõpetaja Elo Varinurme poolt läbiviidav mõnus venitus. Metsalu lisas, et kohapeal saab mõõta ka keha rasvaprotsenti, lihasmassi ja muid olulisi näitajaid ning tutvust teha erinevate sportimist ja tervislikku toitumist toetavate toodetega.

Tervisepäev algab kell 13. Metsalu sõnul saab ta osalema võtta praegust olukorda riigis arvestades umbes 40 inimest. "Suurem osa kohti on juba täitunud, kuid kes veel ühendust võtab, saab pretendeerida viimastele kohtadele," julgutsas ta huvilisi endale Facebooki lehele Treeneingud Elega kirjutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles