Ööpäevaga lisandus rekordarv koroonapositiivseid

Järva Teataja
Copy
Koroonaproovi analüüsimine Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris.
Koroonaproovi analüüsimine Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5277 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid 374 ehk 7,1% osutus positiivseks. Kaks positiivset testitulemust lisandus ka Järvamaale.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 240 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 60 uut nakatunut. Tartumaale lisandus 17, Pärnumaale 12 ja Lääne-Virumaale 11. Raplamaale laekus kuus ja Hiiumaale lisandus viis uut positiivset testi tulemust. Valgamaale lisandus neli ning Viljandi- ja Jõgevamaale lisandus kolm uut positiivset testitulemust. Järvamaale laekus kaks uut positiivset testitulemust. Võru-, Põlva- ja Läänemaale lisandus üks positiivne tulemus. Kaheksa positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Terviseameti mediasuhete spetsialist Merilin Vernik ütles, et Järvamaa juhtumite osas epidemioloogiline uuring alles käib.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 166,4 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 4,5%.

Haiglaravi vajab 68 inimest, uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Eestis on juhitaval hingamisel 6 patsienti

12. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 68 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kuus patsienti. Koju saadeti kaks inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati seitse. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis surnud 76 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 598 COVID-19 haigusjuhtumit 583 inimesega.

12. novembri seisuga on tervenenud 4453 inimest. Neist 3262 inimese (73,3%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1191 inimese (26,7%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud üle 386 000 viiruse SARS-CoV2 määramise testi, neist üle 289 000 on olnud esmased. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 6881 (1,8% testide koguarvust). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Olukord on kriitiline

Eestis on koroonaviiruse laialdase leviku tõttu tervishoiualane hädaolukord. Haiglaravil viibivate patsientide arv kasvab kiirelt. Valitsus avalikustas eile uued meetmed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks. Täpsema info leiab valitsuse veebilehelt.

Testi esimesel võimalusel! Ka väheste haigusnähtude korral pöördu perearsti poole või helista numbril 1220.

Lähikontaktsena püsi kodus! Kõik haigestunud isikuga lähikontaktis ehk vähemalt 15 minutit lähemal kui 2 meetrit olnud inimesed peavad jääma koju. Karantiini kestust saab lähikontaktne lühendada, kui ta teeb mitte varem kui 10. päeval koroonaviiruse testi ja selle tulemus on negatiivne või kui arst on tunnistanud ta nakkusohutuks.

Sel nädalal algas vastutustundlikkusele suunatud sotsiaalkampaania “Hoiame Eesti elu avatud!”, mis kutsub inimesi üles järgima viit põhireeglit: püsi haigena kodus, hoia distantsi, kanna maski, pese käsi ja laadi oma telefoni HOIA rakendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles