Retlas nägid laudanaised UFOt

Järva Teataja
Copy
Foto: blogs.archives.gov

Uskumatu, kuid tõsi! TV3 saade "Märgatud Eestis" uuris neljapäevases saates Järvamaal Türi vallas UFO-müsteeriumi jälgi.

 

"Küll see tuli oli valge!" kirjeldab Retla proua, keda nähtu kangesti hirmutas.

Saadet vaata siit!

Tundmatutest lendavatest objektidest kirjutas Järva Teataja ka neli aastat tagasi sügisel. Toona märgati võimalikku UFOt Türi vallas Kolu külas.

See pidi olema tavaline teisipäev. Türi vallas Kolu külas elavad mees ja naine ärkasid vara, tegid ära hommikuse kümbluse ja asusid enne tööleminekut kohvi jooma. Ühel hetkel pälvis mõlema tähelepanu taevas nähtav.

«See, tuhmjalt tumekollase värvusega objekt, võis olla ühe koma viie kilomeetri kõrgusel ja meist ühe koma kahe kilomeetri kaugusel. Objekt suundus meie vaateväljast Türi poole  rahuliku, 280–300 km/h kiirusega,» kirjeldas mees. «Üldkuju oli vist ümmargune, kuid valgusvihust ei saa ju nii hästi aru. Olen rohkem kui kindel, et keegi pidi seda objekti juhtima, tegemist ei olnud mingisuguse heeliumipalliga.»

Selline vaatlus, mil tundmatu lendav objekt läbis taevavõlvil kuni kümmekond kilomeetrit, kestis üle minuti. «Meil on maja eest lage ja taevast kõik vabalt nähtav,» ütles mees. «See pidi päris suur objekt olema. Kui vaadata kahe kilomeetri peale autot, siis on see nagu sipelgas. See, mida meie nägime, oli suuruse poolest sama, nagu oleks kolme-nelja meetri peale kõrvitsat vaadanud.»

Kõik juhtus varahommikul. Mehe tööpäev algab kella kuue ajal. Veidi enne kella viit istusid kaasad terrassile kohvi jooma ja siis see objekt end ilmutas. «Tavaliselt on mul olnud käeulatuses binokkel, aga seekord, kurat võtaks, oli see kõrvalhoones. See on hea binokkel, millega olen talvel külma ilmaga Kuu pinda vaatanud,» lausus ta. «Kõrvalhoonesse minna poleks enam jõudnud. Binokliga oleksin saanud eristada kasvõi neid valgusallikaid, mis võisid selle helenduse põhjustada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles