Paide kirikus kuuleb keelpillimuusikat

Kuido Saarpuu
Copy
Vanalinna Hariduskolleegiumi Keelpilliorkester jätkab eesti heliloojate autorikontsertide sarja Erkki-Sven Tüüri loominguga.
Vanalinna Hariduskolleegiumi Keelpilliorkester jätkab eesti heliloojate autorikontsertide sarja Erkki-Sven Tüüri loominguga. Foto: Lilli Tölp

Täna õhtul kl 19 esineb Paide Püha Risti kirikus VHK keelpilliorkester dirigent Rasmus Puuri juhendamisel.

Vanalinna Hariduskolleegiumi keelpilliorkester on viimase viie aasta jooksul keskendunud valdavalt eesti muusika esitamisele. Selle ajaga on toimunud autorikontserdid Ester Mägi, Cyrillus Kreegi, Mart Saare, Veljo Tormise, Tõnu Kõrvitsa, Arvo Pärdi ja Erkki-Sven Tüüri muusikast ning esinetud üle Eesti nii väikestes külades, alevites, asulates kui suuremates linnades kokku enam kui 150 kontserdiga. Käesoleval suvel salvestati päris oma album ja sellel kõlab Cyrillus Kreegi muusika.

Eeloleva kontserdiga tähistamegi plaadi valmimist ning kasutame võimalust sel hingedekuul olla ka elavas ettekandes koos Kreegi muusikaga.

Lisaks Paidele toimuvad plaadiesitluskontserdid veel ka: 19. november kell 19 Tartu Jaani kirikus ja 23. november kell 19 Tallinna Niguliste kirikus.

VHK orkester on viimase viie aasta jooksul keskendunud valdavalt eesti muusika esitamisele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles