Ugalas jõuab lavale Andres Noormetsa lavastus inimsuhete salapärast

Kuido Saarpuu
Copy
Ilo-Ann Saarepera Ugala lavastuses «Valged põdrad».
Ilo-Ann Saarepera Ugala lavastuses «Valged põdrad». Foto: Heigo Teder

Laupäeval, 21. novembril esietendub Ugala teatri väikeses saalis Piret Jaaksi „Valged põdrad“, mis võitis nime all „Siirderiitujad“ 2019. aastal Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistluse.

 

Maagilisrealistliku loo keskmes on noor abielupaar, kes on kolinud ühte mereäärsesse külla. Esimesest pilgust on selge, et nad on linnainimesed. Mees on imelik – ise elab looduskaitsealal, aga tassib püssi kaasas. Tema napisõnaline naine on aga veel imelikum. Miks nad tulid kohta, kus kõik tunnevad kõiki ja elutuiksoonteks on vaikselt tiksuv kauplus ning külabaar? Maaelu keskmes arenevad suhted viivad aga kummaliste kohtumisteni ning tuletavad meelde elus ja looduses valitsevaid mustreid. See on lugu kontakti (taas)leidmisest iseenda, kaasinimeste, maa ja loodusega.

„Aastat poolteist tagasi lavastasin Austraalia näitemängu „Surmkindlad asjad siin elu“ – „Valged põdrad“ on selle eestimaine järg,“ märkis Andres Noormets.

Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Andres Noormets, kostüümikunstnik Maarja Viiding ning valguskujundaja Villu Konrad. Mängivad Ilo-Ann Saarepera, Marika Palm, Laura Kalle või Marion Tammet, Liisu Krass, Peeter Jürgens, Rait Õunapuu, Tanel Ingi ja Vallo Kirs.

Maagilisrealistliku loo keskmes on noor abielupaar, kes on kolinud ühte mereäärsesse külla.

„Valged põdrad“ etendub lähikuudel lisaks Ugala teatrile ka Tallinnas KUMUs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles