Päästeamet hoiatab läheneva tormi eest

Järva Teataja
Copy
Peale keskööd on oodata lörtsi, mis muudab teed ettearvamatult libedaks.
Peale keskööd on oodata lörtsi, mis muudab teed ettearvamatult libedaks. Foto: Liis Treimann

Päästeamet manitseb laupäeval saabuva tormi tõttu ettevaatlik olema ja kodus püsima.

Ilmateenistuse teatel tugevneb laupäeva pärastlõunal järk-järgult lõuna- ja edelatuul, ulatudes sisemaal puhanguti 15-18, rannikul aga 23-25 ning saarte rannikul kuni 28 meetrini sekundis. Hilisõhtul ja öösel sajab Kesk- ja Ida-Eestis lörtsi, sadu on paiguti tugev ning nähtavus kehv. Liiklusolud halvenevad.

Järvamaale prognoosib ilmateenistus, et pärastlõunal tugevneb järk-järgult lõuna- ja edelatuul, puhudes puhanguti 15-18 m/s. Hilisõhtul ja öösel sajab lörtsi, sadu on paiguti tugev ja nähtavus halb ning liiklusolud halvenevad.

"Püsi kodus ja hoia toas lemmikloomad," soovitab päästeamet Twitteris. "Arvesta elektrikatkestustega. Lae mobiiltelefoni aku, otsi taskulamp, varu vett ja patareisid. Pargi sõiduk lagedale või garaaži, mitte puude alla. Kui sõit on vältimatu, tangi auto, võta kaasa laetud mobiiltelefon ja soojad riided."

Ilmateenistus on andnud Eesti mandriosale esimese taseme, suursaartele ja Läänemere põhjaosale aga teise taseme hoiatuse, mis tähendab, et im on ohtlik ja esineb tavatuid ilmastikunähtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles