Amet täpsustas viiruse leviku tõkestamiseks avalikus kasutuses hoonete ventilatsiooninõudeid

Kuido Saarpuu
Copy
Ventilatsiooni juhib automaatika.
Ventilatsiooni juhib automaatika. Foto: Margus Ansu

Tarbijakaitse ja Järelevalve Amet (TTJA) uuendas avalike hoonete ventilatsioonisüsteemide töö seadistamise juhendit, eesmärgiga minimeerida ja tõkestada koroonaviiruse levikut siseruumides.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi tänavu kevadel kehtestatud määrusega reguleeriti hoolekandeasutuste ja mitteelamute ventileerimise ja tuulutamise täiendavaid nõudeid, et takistada koroonaviiruse levikut siseruumides.

„Kuivõrd ruumide ventileerimine on viiruse leviku tõkestamiseks väga oluline, vaatasime koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga üle ruumide õhuvahetuse küsimused ja loogikad. Lisaks tuleb hoonete ventileerimisel arvestada järjest külmema välisõhuga,” sõnas TTJA ehitusosakonna juhataja Kati Tamtik.

Äsja avaldatud juhend avalike hoonete ventilatsioonisüsteemide töö seadistamise osas on mõeldud hoolekandeasutuste ja mitte elamute hoonete omanikele ja haldajatele. Uuendatud juhend annab täiendavad selgitused määrusega sätestatud nõuetele, käsitleb võimalikke rakendus- ja alternatiivmeetmeid ning annab suunised, kuidas käsitleda hooneid, kus puudub korralik ventilatsioon.

Juhend on valminud koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga ja on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles