/nginx/o/2018/09/20/11430527t1h37b2.jpg)
Põhjaka restoran andis täna teada, et panevad oma uksed kuni kevadeni kinni, sest muud tegemised ja toimetamised röövivad talvekuul kogu nende aja ning suurem osa detsembrikuistest broneeringutest pidulaudadele on tühistatud.
Põhjaka restorani üks omanikke Ott Tomik ütles, et vaadates seda, mis ümberringi toimub, on nende restoranil mõistlikum keskenduda detsembris jõulupakkide tegemisele. "Viimased nädalavahetused on näidanud, et ega neid restoranis käijaid enam nii palju ole ning suurem osa jõulude ühistähistamiseks tehtud broneeringuid on juba ära öeldud," selgitas ta.
See kõik on Tomiku hinnangul mõistetav, sest inimesed pelgavad viirust ning kuulavad valitsuse antud korraldusi. "Ja kuna valitsuse tasandil räägitakse veelgi toitlustuskohtadele rangemate piirangute kehtestamisest, pole meil mõtet enam uksi mõne julge külastaja pärast lahti hoida," sõnas ta.
Varasemad aastad on Tomiku sõnul näidanud, et kingitusteks või oma perele jõuludeks tellitud Põhjaka jõulupakid on detsembris menukad ning toovad ohtralt lisatööd. "Seega panustame kogu oma meeskonnaga pigem jõulupakkide tegemisse ning püüame sellest ärilises mõttes võtta maksimumi," lausus ta.
Seda, et detsembrid on alati olnud restoranidele magus kuu, kus teenitakse sama hästi kui suvel, Tomik ei eitanud. "Aga tänavune aasta on selles osas täiesti erinev ja mitte ainult meile, vaid kõigile restoranidele. Sinna pole midagi parata," selgitas ta.
Tomik ütles, et võrreldes mõne pealinna söögikohaga on Põhjaka isegi heas seisus, sest neil on ka teisi võimalusi, kuidas oma kätetööd müüa. "Me saame lubada omale seda lukust minna umbes kolmeks kuuks talveunne, et siis kevadel taas lootusrikkalt ärgata," märkis ta ning lootis, et parimal juhul avavad nad uksed tavakülastajatele märtsis või aprillis.
Seniks täidavad nad aga hea meelega inimeste tellimusi, kes Põhjaka maitseid kodus oma pere või sõprade keskel nautida soovivad.