Laskuripere võitis kullad

Kuido Saarpuu
Copy
Järvamaa laskespordiklubi liikmed Krit Lossmann ja Meelis Kiisk lasevad kõrvuti.
Järvamaa laskespordiklubi liikmed Krit Lossmann ja Meelis Kiisk lasevad kõrvuti. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Männikul peetud laskmise Eesti karikavõistlustel ja võistkondlikel meistrivõistlustel võitsid kuldmedalid Meelis ja Kristina Kiisk.

 

Kristina Kiisk selgitas, et lõppenud võistlused olid neile mõneti märgilised. Nimelt esinesid nad viimast korda Järvamaa laskespordiklubi alt, sest juba uuest aastast alustatakse Elva laskespordiklubi liikmetena ja suve alul järgneb sellele sammule ka Elvasse kolimine.

„Oma viimast võistlust "järvakatena" tähistasime ikka pauguga - topeltvõit Eesti karikavõistlustel õhkrelvadest laskmises,“ rõõmustas ta. “Meelise puhul ei ole see üllatav, tema on Eestis meestest edetabeli liider. Tema tulemus, 618,5 silma, mis tagas 8,8 punktise edu teise koha ees, on selle hooaja tippmark.“

Kristina Kiisk nentis, et tal endal ei ole õhkrelvas nii head kohta juba aastate jooksul õnnestunud saavutada ja Eesti naiste õhkrelvaparemikku edestada. „Tulemuseks üks silm isiklikust rekordist madalam tulemus: 560 silma ja kolmesilmaline edu teise koha omaniku ees,“ täpsustas ta.

Kristina Kiisk nentis, et tal endal ei ole õhkrelvas nii head kohta juba aastate jooksul õnnestunud saavutada ja Eesti naiste õhkrelvaparemikku edestada.

Järvakatest osales võistlusel veel ka Krit Lossman, kes naiste õhupüssi arvestuses tulemusega 604,7 silma oli 11. kohal.

Võistlusel oli asjaosaliste sõnul kohal kogu Eesti paremik. Kristina Kiisk selgitas, et võistlused pidid esialgselt toimuma Narvas ja nädal aega varem, aga koroonaviirus tõmbas sellele plaanile kriipsu peale ja siis toodigi võistlus Männikule. „Jumal tänatud, sest seal loodi Narvaga võrreldes väga head ja kõrgetasemelised tingimused - laskmine toimus elektroonilistesse märkidesse,“ avaldas ta. „Kui püss laseb elektroonikasse juba üsna tihti, siis püstolile elektroonilisi seadmeid tavaliselt ei jagu ja oleme olnud varasemalt sunnitud vanamoodi paberlehte laskma, mis oluliselt langetas nii laskmise kvaliteeti kui ka võistlustaset. Esmaskordselt eraldati Eestis püstoli- ja püssilaskmised ja võistlused toimusid eri päevadel. Osalt on see tingitud elektrooniliste seadmete vähesusest, aga arvestades praeguseid koroonapiiranguid mängis see ka selles plaanis hästi välja - korraga oli kohapeal vähe inimesi ja kontakte sai piirata.“ (JT)

TULEMUSED

Eesti karikavõistlused ja võistkondlikud meistrivõistlused laskmises

Naised

60 lasku õhupüstol: I Kristina Kiisk Järvamaa LSK 560 silma.

60 lasku õhupüss: 11. Krit Lossmann Järvamaa LSK 604,7 silma.

Mehed

60 lasku õhupüss: I Meelis Kiisk Järvamaa LSK 618,5 silma.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles