Veerandsada aastat korda kaitstes

Kuido Saarpuu
Copy
Politsei- ja piirivalveamet ning siseministeerium tunnustasid Endla teatris olnud tänuüritusel Järvamaa teenekat abipolitseinikku Aimar Pernikut Lääne prefekti Kaido Kõplase tänukirjaga. Selle oli punkt tema abipolitseiniku 26aastasele karjäärile.
Politsei- ja piirivalveamet ning siseministeerium tunnustasid Endla teatris olnud tänuüritusel Järvamaa teenekat abipolitseinikku Aimar Pernikut Lääne prefekti Kaido Kõplase tänukirjaga. Selle oli punkt tema abipolitseiniku 26aastasele karjäärile. Foto: Haide Rannakivi

See oli sügisel, kui veoautojuhina töötava järvajaanilase Aimar Perniku kätte jõudis politsei- ja piirivalveameti Lääne prefekti Kaido Kõplase tänukiri. Minul sellist aukirja ei ole, sinul ka mitte, aga meie kaks ei ole ka 26 aastat oma elust abipolitseiniku vormi kandnud.

1994. aastast vabatahtlikuna politseinike ridades kaasa löönud 61aastane Aimar Pernik võttis sügisel vastu elumuutva otsuse ja riputas abipolitseiniku mundri varna.

Õigem oleks öelda, et eemaldas vormilt embleemid ja nimesildid ning andis ametivõimudele tagasi. «Tervisetõendi aeg sai täis, otsustasin uusi katseid mitte teha – eks ka aastad teevad oma töö,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles