Orav näppas Peetri kirikust 5736 uba (1)

Urmas Glase
Copy
Pühapäeval oli Peetri kirikuõpetaja Jaanus Tammiste üllatus suur, nähes, et viimene kui uba 5736st koguduse annetuskasti juures olevast kahest purgist on kadunud.
Pühapäeval oli Peetri kirikuõpetaja Jaanus Tammiste üllatus suur, nähes, et viimene kui uba 5736st koguduse annetuskasti juures olevast kahest purgist on kadunud. Foto: Erakogu

Eelmisel pühapäeval Peetri kiriku ukse avanud õpetaja Jaanus Tammiste avastas, et annetuskastil olnud kaks klaaspurki, kus veel nädalapäevad varem oli 5736 uba, olid tühjad ja katuseremondiraha kogumise algatus "Oad kirikule" näitlik arvepidamine saanud väikese tagasilöögi.

Järva-Peetri kiriku kogudus on juba kuid kogunud eurohaaval annetusi katuseremondi puudoleva osa tasumiseks. Annetuste kogumise seisu näitlikustavas purgis pidi olema 2755 uba, kus iga uba tähendas annetatud eurot. Puuduolevat summat etendavas purgis oli ube 2981.  Pühapäeva hommikuks olid mõlemad kolmeliitrised purgid täiesti tühjad.

"Pühapäeval kirikusse tulles avastasin, et purkides pole enam ühtki uba! Detektiivitöö tulemusena langes kahtlus oravale, kes tõenäoliselt lipsas sisse altari-alusest õhutuskäigust ja leidis kirikust täiendust oma talve toiduvarule. Hiir see olla ei saanud, sest väiksemad närilised oleksid suurde purki lõksu jäänud," pakkus kirikuõpetaja Jaanus Tammiste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles