Vabariigi aastapäeva tähistatakse veebruaris ilma füüsilise publikuta

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Presidendi vastuvõtt Ugalas.
Presidendi vastuvõtt Ugalas. Foto: REMO TÕNISMÄE/SANDER ILVEST

Kroonviirus ei näita veel taandumise märke ja seetõttu toimub järgmise aasta veebruaris suurem osa vabariigi aastapäeva tähistamise pidulikest sündmustest ilma füüsilise publikuta ning pidupäevale saab kaasa elada terve päeva kestva Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) teleprogrammi vahendusel.

"Viiruse leviku prognoose vaadates on selge, et kõigi tervise hoidmiseks ei ole mõistlik suuri kogunemisi korraldada," ütles presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe. "Aga me tähistame seda üheskoos Eesti inimestega pidulikult ja teisiti – suur osa üritusi siiski toimub, neid kantakse üle rahvusringhäälingu kanalites ning loodan, et kõik leiavad oma pere ja lähedaste ringis võimaluse meie riigi sünnipäeva pidulikult tähistada."

Nii on kavandatud ilma publikuta toimuma lipuheiskamine Toompeal. „Kutsume inimesi üles sel päeval üheskoos heiskama päikesetõusul riigilippu oma kodudes,“ ütles Linnamäe. ERR-i ülekande vahendusel saab kaasa elada pidulikule riigilipu heiskamisele Pika Hermanni torni kell 7.32. Kuberneri aias peetaval tseremoonial osalevad seekord vaid kõnelejad ja akadeemiliste organisatsioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles