Keegi ei jää pühade ajal testimata

Anne Põder
Copy
Koroonatestimine Paides jätkus ka pühade ajal.
Koroonatestimine Paides jätkus ka pühade ajal. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi tervise- ja perearstikeskused pühade ajale ei tööta, jätkub koroonatestide tegemine Järvamaal ikkagi. Seda küll mitte päris igapäevaselt, aga kui kellelegi on vaja, siis vähemalt ülepäeva on Synlabi testimisbuss Paides avatud.

Avaliku testimise kommunikatsioonijuht Gerly Kedelauk vahendas teavet, et pühade ajal pakub Synlabi testimisbuss samamoodi Paides inimestele koroonaproovi andmise võimalust. "Saatekirja omavatele inimestele seatakse testimispunkt meedikute poolt üles Tallinna tänava äärde, mis on paljudele järvalaste juba teada-tuntud proovide võtmise koht. Seal ollakse üle päeva. Aga kui vaja, oleme loomulikult paindlikud vastavalt laekuvatele saatekirjadele ja viiruse levikule," märkis ta.

Esialgse plaani järgi on Synlabi testimisbuss Paides 23.detsembril kell 10 - 12, 25. detsembril kell 10 -12, 27. detsembril kell 10 -12, 29. detsembril kell 10 -12.

Lisaks töötavad igapäevaselt ka kodustestimise brigaadid,  kus võtavad Järvamaa oma ettevõtte Alre meedikud proove.

Kedelauk tuletas meelde, et inimesed, kes on saabunud reisilt ja soovivad end Paides testida või kordustestida, peavad 1-2 päeva enne proovi andmisele minekut ette helistama 678 0000 ja endale aja kirja panema. 

Kedelauk lisas, et viimasel ajal on testimiste arv Paide avalikus testimispunktis püsinud alla saja inimese päevas. "Arvud on olnud üle päeviti 82, 91, 89, 69 ja 98," täpsustas ta. Neile numbritele lisandusid Järvamaa kohta ka kodutestimisbrigaad arvud ja nende inimeste testid, mis tehti teistes avalikes testimispunktides.

Loodetavasti saavad inimesed siiski rahulikult pereringis pühi veeta ning ei sea ohtu enda ega oma lähedaste tervist. Nii võib loota, et testimisvajadus ei tõuse ka pühadejärgselt suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles