R2 Aastahiti konkursil saab hääletada kümne populaarseima Eesti loo vahel

Kuido Saarpuu
Copy
Raadio
Raadio Foto: SCANPIX

Esimest korda kolmes voorus toimuv Raadio 2 muusikaküsitlus Aastahitt kuulutas täna välja Eesti lugude esikümne. Alanud on uus hääletusvoor, Aastahitt 2020 võitja selgub juba 30. detsembril.

 

Esikümnest leiab tervelt kolme looga nii 5MIINUST kui ka villemdrillemi, räpiskeenet esindavad edetabelis veel reket, Clicherik & Mäx, Pluuto ning pitsa. Raadiokuulajate kokku pandud edetabel peegeldab Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare sõnul värvikalt lõppeva aasta muusikatrende. „Iga Aastahiti tabel on aastate pärast tagasi vaadates nagu ajarännak sellesse aastasse ning tuletab meelde, mis lood sel aastal enim kõlasid,“ ütleb ta. 

Nii on aastahiti tabelisse jõudnud kümnest parimast loost tervelt seitse koostöölood mitme artisti vahel. „Koroonakevad tõi paljudele artistidele rohkelt vaba aega, et oma muusika kallal töötada, aga sellest sündis nii Eestis kui ka mujal žanri piire nihutavaid koostöölugusid,“ ütleb ta.

Aastahiti võitja selgub 30. detsembril ja oma lemmikut saab hääletamisel toetada viimase hetkeni. Aasta eelviimasel päeval toimuvas otsesaates esinevad kõik esikümnesse jõudnud artistid ning publikuhääletus kestab, kuni on kõlanud viimane lugu. Samuti astuvad lavale aasta demo, aasta uue tulija ja Raadio 2 toimetuse lemmiku auhindade saajad.

Esikümnest leiab tervelt kolme looga nii 5MIINUST kui ka villemdrillemi, räpiskeenet esindavad edetabelis veel reket, Clicherik & Mäx, Pluuto ning pitsa.

Aastahitt 2020 maratonsaade alustab Raadio 2s kell 12 koos Erik Morna ja Bert Järvetiga, kes mängivad ette tabeli paremiku pea täies mahus – 40 parimat välismaa lugu ning kodumaised lood kuni 11. kohani. Suur finaal algab otsesaatega kell 19, otseülekannet juhivad Kristel Aaslaid ja Robin Juhkental. Finaali saab videopildis jälgida aastahitt.ee veebilehel ning Inspira kanalis.

Aastahitt 2020 Eesti lugude esikümme ja uus hääletusvoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles