Et aasta lõpp tuleks tülide ja kaklusteta

Kuido Saarpuu
Copy
Türi valla piirkonnapolitseinik Virginia Ciunite
Türi valla piirkonnapolitseinik Virginia Ciunite Foto: Merle Rüütel

Türi valla piirkonnapolitseinik Virginia Ciunite ütles 2020. aastale tagasi vaadates, et see on olnud väga eriline. «Kui võrrelda kevadist ja sügist koroonalainet, siis kevadel kehtestati justkui üleöö piirangutega eriolukord, kuid sügisel oli meil selleks kõigeks aega ettevalmistusi teha,» lausus ta.

Ciunite meelest tuli kevadel paljudele üllatusena, et nad ühel päeval pidid olema nii õpetajad, lastevanemad kui jõudma ka tööl käia. «See kõik oli nii ootamatu ja esimesed paar nädalat oli palju segadust, nii ka minul. Kui tavalise kodukontori päeval oli maja tühi, siis koroonaaja kodukontoris oli ikka palju laveerimist ja rollide vahetamist, millal ma olen politseinik ja millal oma lastele ema,» selgitas ta.

Ciunite sõnas, et kevadine koroonaaeg õpetas talle sedavõrd palju, et kui tuli uudis õpilaste koolidest koduõppele jäämise kohta, siis ta juba teadis, et maailm kokku ei kuku ja lihtsalt tuleb jälle kodusema eluga harjuda. «Õnneks ei ole enam nii, et õhtul lähed magama ühe teadmisega ja hommikul ärgates on reeglid muutunud,» ütles ta. «Tegevusplaanid on erinevateks olukordadeks olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles