Politseiprefekt: Veetke aastavahetus pereringis

Kuido Saarpuu
Copy
Lääne ­prefekt Kaido Kõplas
Lääne ­prefekt Kaido Kõplas Foto: Mailiis Ollino

Lääne prefekt Kaido Kõplas sõnas, et aastavahetus on lähenemas ja on mõistetav inimeste soov olla koos ja koguneda traditsiooniks saanud kohtadesse ühiselt ilutulestikku vaatama. 

"Sel aastal tasub aga enda ja teiste tervist silmas pidades loobuda suurtest kogunemistest ja üritustest. Viiruse tõttu tuleks aastavahetus veeta väiksemas pereringis ning ka ilutulestikku vaadata oma kodu läheduses suurema seltskonnata. Kui siiski kogunetakse konkreetsesse kohta, tuleb kindlasti kinni pidada hajutatuse nõudest. 

Praegu on tõesti oluline hoida oma käigud ja kontaktid võimalikult minimaalsed, et aeglustada viiruse levikut. Selleks on oluline igaühe panus ja kutsun inimesi üles vastutustundlikult käituma. Sarnaselt igale inimesele saavad viiruse leviku peatamisele kaasa aidata ka ettevõtted, kes peavad ise kehtivatest piirangutest kinni ning teavitavad neist ka oma kliente.

Aastavahetuse üritused Lääne prefektuuri maakondade meelelahutusasutustes, hotellides ja restoranides ei ole keelatud, kuid nende korraldamisel tuleb lähtuda kehtestatud piirangutest. See tähendab, et üritused peavad lõppema kell 22. Kell 22.00-06.00 ei ole neis kohtades klientidel lubatud olla ning seejuures pole oluline, kas tegemist on avaliku ürituse või erapeoga. Oleme kehtivate reeglite kinnipidamise osas ennetavalt suhelnud nii kohalike ettevõtjate kui ka kohalike omavalitsustega.

Politseinikke on aastavahetusel väljas tavapärasest rohkem ning lisaks avalikule korrale ja liiklusele pöörame tähelepanu ka viiruse leviku peatamise piirangutele. Vajadusel politseinikud vestlevad nii inimeste kui ka ettevõtete esindajatega ning selgitavad kehtivaid piiranguid. Kui tuvastame võimaliku rikkumise, fikseerime olukorra ja edastame info terviseametile, kes teeb edasised otsused.

Üldjuhul on inimesed ja ka suurem osa ettevõtjaist olnud väga mõistvad ning koostöövalmis. Ütlen neile selle eest suur aitäh ja loodan, et aastavahetus möödub meie kõigi jaoks turvaliselt. Hoidke ennast ja teisi ning jääge terveks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles