Välismaised ilmaportaalid ennustavad: milliseks kujunevad uue aasta esimesed nädalad?

Järva Teataja
Copy
Udune talveilm Järvamaal
Udune talveilm Järvamaal Foto: Dmitri Kotjuh

Mitte kõik paigad Eestis pole veel lumekatte alla saanud ning paljusid vaevab küsimus, kas tänavu tuleb korralikku talveilma ning millal. Välismaised ilmaportaalid annavad lootust, et uue aasta esimestel nädalatel on temperatuur pigem miinuspoolel ning ka lund peaks juurde sadama.

Norrakate ilmaportaal yr.no prognoosib Eestisse järgmiseks paariks nädalaks pigem talvist ilma. Õhutemperatuur peaks püsima kindlalt miinuses ning langema kõige rohkem 8 pügalat alla nulli. 

Suurt lumelisa norrakad ei ennusta. Pigem püsib ilm lihtsalt pilvine. Päikest on näha vaid üksikutel päevadel põgusateks hetkedeks.

Norrakate ilmaportaali ennustus
Norrakate ilmaportaali ennustus Foto: kuvatõmmis: yr.no

Venelaste ilmaportaal gismeteo.ru lubab märksa talvisemat ilma. Lund peaks venelaste ennustuse järgi juurde tulema mitmel päeval. Üldiselt on ilm pilves, kuid alates üheksandast jaanuarist võib tulla ka mitu üsna päikselist päeva.

Õhutemperatuuri osas ennustavad venelased tõelise külma saabumist. Alates üheksandast jaanuarist võib temperatuur langeda mitmel ööl ja isegi päevasel ajal alla 15 kraadi. 12. jaanuari ööks prognoosivad venelased aga lausa 20kraadist pakast.

Venelaste ilmaportaali ennustus
Venelaste ilmaportaali ennustus Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Ka eestlaste ilmateenistus lubab lähiajaks pigem talvist ilma. Päevasel ajal peaks õhutemperatuur püsima -1..-7°C piires, öösel võib ka kümne miinuskraadini langeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles