Lauri Läänemets: Kriisimeetmete kärpimisel on karmid tagajärjed

Kuido Saarpuu
Copy
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Dmitri Kotjuh

Sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimehe Lauri Läänemetsa sõnul näitab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi otsus vähendada turismi ärimudelite rakendamise toetusmeetme eelarvet 2 miljoni euro võrra, et valitsusel puudub plaan ja tahe kriisi majanduslikke probleeme sisuliselt lahendada.

 

„Eesti ettevõtted tegutsevad kriisiolukorras ja valitsus peaks tegema endast kõik oleneva, et neid aidata. Kahetsusväärne on lugeda sotsiaalmeediast, et võrreldes varasemalt välja kuulutatuga on ministeerium vähendanud EAS poolt jagatava turismi ärimudelite rakendamise toetusmeetme vooru eelarvet 2 miljoni euro võrra. Tegemist pole lihtsalt toetusega, vaid selle tagajärjel säilivad kriitilises turismivaldkonnas töökohad ja ettevõtted muudavad oma tegevust kriisile vastupidavaks. Sellel on ka pikaajaline positiivne mõju pärast kriisi,“ ütles Läänemets.

Samuti peab valitsus kiiresti astuma samme, et jätkata kriisilaenude- ja käenduste väljastamine ettevõtetele ja korteriühistutele.

„Paljud ettevõtted ja korteriühistud ootavad abi KredExi meetmetest, millega ei saa jätkata, sest valitsus pole suutnud õigel ajal vastavaid otsuseid teha.  Valitsus peaks kiiremas korras oma viga parandama ja tegema otsused, mis tagaks kriisimeetmete jätkumise ja abi jõudmise ettevõtjatele ja korteriühistutele,“ sõnas Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles