Koroonaviirus ja piirangud kärpisid muusika- ja teatrimaja külastatavust

Tiit Reinberg
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide muusika- ja teatrimaja külastas möödunud aastal koroonaviiruse leviku ja seatud piirangute kiuste üle 35 000 inimese. Aasta varem oli külastajaid 70 000.

Võrreldes 2019. aastaga langes publiku hulk ligi poole võrra. Kultuurisündmusi toimus PAMTis mullu kokku 212 ehk sadakond üritust vähem kui 2019. aastal. Teatrietendustest tõid enim publikut Endla Teatri „Windsori lõbusad naised“, rahvusooper Estonia „Operetikuningas Imre Kàlmàn" ning Kait Kalli ja Tõnis Niinemetsa monokomöödiad. Aasta lõpus mängis Paide teater ligi tuhandele külastajatele oma uuslavastust „Carmen“.

Kinoseansse oli majas 363, mis tõid saali üle 10 000 kinokülastaja. Menukaimad filmid olid oodatult „Sipsik“, mis jõudis kinolinale enne piirangute kehtestamist veebruaris, ning „O2“, mis linastus sügisel. Võrreldes mullusega oli kinoseansse kavas vähem ning vaatajate arv langes poole võrra. Kontsertidest oli populaarseim Vanemuse muusikalikontsert „Memory“ ning  Kimmo Pohjoneni esinemine oktoobris, mis tõi PAMTi muusikasõpru üle Eesti. Hooviteatrite festival võõrustas paidelaste koduhoovides üle 1300 külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles