Mänguala laienduse nimel liikus mägi paigast

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kaua oodatud, kaunikene. Lasteaia direktori Angela Lõhmuse ütlust mööda on kesklinna õppekoht unistanud uutest atraktsioonidest ammu. Nüüd jagub õuealal lastel avastamist ja mängurõõmu palju.
Kaua oodatud, kaunikene. Lasteaia direktori Angela Lõhmuse ütlust mööda on kesklinna õppekoht unistanud uutest atraktsioonidest ammu. Nüüd jagub õuealal lastel avastamist ja mängurõõmu palju. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi lasteaia kesklinna õppekoha lapsed ja õpetajad läbisid eelmise aasta lõpul mitmekümneid kilomeetreid. Õueskäigud on lasteaias tavapärased, ent nii sõimerühma mudilased kui ka suuremad lapsed tegid oma igapäevaseid õuetiire linnaruumis. Seda kõike ühe eesmärgiga: et samal ajal saaksid töömehed ja masinad lasteaia ümber uusi mängualasid ehitada.

Türi lasteaia direktor Angela Lõhmus ütles, et unistus uuest ja tänapäeva nõuetele vastavast mängualast on olnud majas päevakorral juba mõnda aega. Õuealal paiknenud kiiged ja atraktsioonid olid nii Lõhmuse kui ka maja õppejuhi Triin Kaljuri ütlust mööda oma aja ära elanud. «Kui ikka üks kiik on puitpostidel ja olnud maa sees kolm kuni viis aastat, siis see kaua vastu ei pea ja lapsi sinna enam lubada ei saa,» ütles Lõhmus.

Selle pilguga lasteaia õuealal järjest atraktsioone uurides selguski, et nalja pole ning kiiged ja muud vahendid tuleb välja vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles