Tammsaare kirjanduspreemia laureaat selgub viie teose seast

Urmas Glase
Copy
2019. aasta eest pälvis Järva valla A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia kirjanik Piret Raud oma sügisel ilmunud raamatuga «Verihurmade aed».
2019. aasta eest pälvis Järva valla A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia kirjanik Piret Raud oma sügisel ilmunud raamatuga «Verihurmade aed». Foto: Ingrid Maasik

Järva valla A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia žürii valis 18 esitatud kandidaatteose seast aasta lõpul välja viis autorit, kelle hulgas on üks kuulutatakse 30. jaanuaril preemia võitjaks.

Järva vallaraamatukogu juhataja Karmen Velitschinsky ütles, et suurema osa kandidaatidest pakkusid lugejad välja raamatukogudes hindamisele pandud enim laenutatud teoste seast. «Üks inimene saatis kirja ka otse minu meilile,» lisas ta.

Velitschinsky selgitusel proovis žürii valida nii veidi keerukamaid kui ka lihtsamaid teoseid. «Käesoleval aastal on eesti autoritelt ilmunud palju raamatuid, kuigi tõsi, preemiaväärilisi jäi sõelale vähe,» lausus ta. «Seis on sama, mis eelmistel aastatel. Tasemel teoseid on ilmunud vähem, kuid preemiaväärilisi nende seas siiski leidub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles