Eelmise aasta maimudest on kasvanud forellinolgid

Urmas Glase
Copy
Järvamaa kutsehariduskeskuse kalakasvatussektori juhtõpetaja Veiko Vahesalu sõnul kulub nooret vikerforellide müügimõõtu kasvamiseks veel paar aastat.
Järvamaa kutsehariduskeskuse kalakasvatussektori juhtõpetaja Veiko Vahesalu sõnul kulub nooret vikerforellide müügimõõtu kasvamiseks veel paar aastat. Foto: Dmitri Kotjuh

Möödunud aasta 20. veebruaril Taanist Varssavi kaudu Tallinna lennutatud inkubeeritud forellimaimudest on pea aastaga Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere kalamajas sirgunud käelabapikkused noorkalad, kes müügimõõtu kosuvad veel aastat paar.

Kalakasvatussektori praktikajuhendaja Anton Meženin ja juhtõpetaja Veiko Vahesalu nägid pea aasta otsa vaeva ja kogesid mõnda tagasilöökigi, et Taani firmast Aquasearch Ova ostetud 100 grammist vikerforelliforelli (Oncorhynchus mykiss) silmtäppmarjadest kasvatada sadakond noorkala.

Kutsehariduskeskus õpetab kalakasvatust, seetõttu on juhtõpetaja Veiko Vahesalu ütlust mööda oluline, et kalanduseriala õppurid said õppetöö kestel osaleda kooli kalakasvanduse esimeste maimude inkubeerimises. Selleks puhuks seati aasta eest Särevere kalamajas valmis spetsiaalsed hauderennid, kus temperatuuri hoiti alla 11 soojakraadi, vesi pidevas ringluses ja õige hapnikusisaldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles