Eesti Teed AS sai uue nõukogu ja juhatuse

Kuido Saarpuu
Copy
Verstoni asutajad Veiko Veskimäe ja Erkko Saluste Reidi tee ehitusel.
Verstoni asutajad Veiko Veskimäe ja Erkko Saluste Reidi tee ehitusel. Foto: Verston Ehitus

Teedeehitusfirma Verston omandas täna lõplikult 100 protsenti Eesti Teed AS-i aktsiatest ning valis ettevõttele uue nõukogu, kes nimetas ametisse uue juhatuse.

 

Eesti Teede nõukokku kuuluvad alates 21. jaanuarist 2021 Piret Aava, Märt Meerits ja Tauno Vanaselja. Nõukogu nimetas esimesel koosolekul ametisse Eesti Teede uue juhatuse, kuhu kuuluvad Veiko Veskimäe, Tarmo Lood ja Jarmo Liiver. Senine juht Andres Agukas kutsuti juhatuse esimehe kohalt tagasi.

„Täname Eesti Teed AS-i senist juhatuse esimeest Andres Agukast, kelle eduka juhtimise all on firma tõusnud turuliidriks teede hoolduse ja pindamise valdkonnas,“ ütles Verstoni juhatuse esimees Veiko Veskimäe.

Veskimäe sõnul annab Eesti Teede ja Verstoni ühendamine hea võimaluse mõlema ettevõtte seniste tegevusvaldkondade vahel sünergia loomiseks ja tegevuse laiendamiseks. „Kui Verstoni põhitegevus on seni olnud teedeehitus ning ettevõte on taristuehituse turul viimastel aastatel jõudsalt kasvanud, siis Eesti Teedel on tugev positsioon nii teede hoolduse kui ka pindamise valdkonnas, samuti on ettevõttel hulk karjääre üle Eesti. Ettevõtete ühendamise eesmärk on liita kaks võimekat ja suurte kogemustega meeskonda ning pakkuda klientidele veelgi mitmekülgsemat tervikteenust,“ rõhutas Veskimäe.

Eesti Teede nõukokku kuuluvad alates 21. jaanuarist 2021 Piret Aava, Märt Meerits ja Tauno Vanaselja. N

Ettevõtte juht näeb tee-ehitust ja -hooldust kasvava ning perspektiivika ärivaldkonnana, kuna lähikümnendil on Eesti riik otsustanud teha olulisi investeeringuid, suunates raha 2+2 kiirteede, Rail Baltica ning mitme teise suure projekti valmimisse: „Kaasaegne, kõigile ja kõigele kiiret ning turvalist liikumist võimaldav taristu on väga oluline osa tänapäevasest elukeskkonnast ning üks oluline aspekt Eesti riigi ja ettevõtete rahvusvahelise konkurentsivõime tagamiseks. Soovime olla riigile tugev partner kaasaegse taristu rajamisel ja hooldamisel ning panustada ka kogu tee-ehituse ja -hoolduse valdkonna uuendamisse, tehnoloogilisse arengusse ja keskkonnasõbralike lahenduste juurutamisse.“

„Meie äri süda on inimesed. Eespool kirjeldatud eesmärkide kaudu loodame kõigile tänastele meeskonnaliikmetele pakkuda hulgaliselt väljakutseid ja võimalusi ning kindlasti plaanime kõigis tegevusvaldkondades võimekust veelgi suurendada,“ lisas Veskimäe.

Ühinemise tulemusena jätkavad nii Verston Ehitus kui ka Eesti Teed kõigi olemasolevate kliendi- ja koostöölepingute täitmist. Eesti Teed AS jätkab esialgu teenuse pakkumist enda nimega, kuid pärast ettevõtete sisulist ühendamist liigub see Verstoni kaubamärgi alla.

Verston Holding võitis MKMi korraldatud Eesti Teede avaliku enampakkumise möödunud aasta oktoobri alguses viie pakkuja seas 19,7 miljoni eurose pakkumisega. Müügitehingut nõustasid Redgate Capital, audiitorbüroo BakerTilly Baltics ja advokaadibüroo Ellex Raidla.

Verston on 2010. aastal Paides tegevust alustanud teedeehituse täisteenust pakkuv ettevõte. Verston on ehitanud koos partneritega mitu riigile olulist objekti, näiteks Tallinnas Reidi tee, Tartu maantee Kose-Võõbu neljarealine lõigu, Kommunismiohvrite Memoriaali taristu ning Tallinna ja Ämari lennujaama laiendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles