2020 mõjukad meil ja mujal

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Ajakiri Time nimetas aasta inimeseks eelmisel nädalal USA presidendi ametisse vannutatud Joe Bideni ja asepresidendi kohale asunud Kamala Harrise.
Ajakiri Time nimetas aasta inimeseks eelmisel nädalal USA presidendi ametisse vannutatud Joe Bideni ja asepresidendi kohale asunud Kamala Harrise. Foto: Time

Aastast 2015 igal aastal on Eesti Päevaleht, LP ja Delfi koostanud edetabeli sajast kõige mõjukamast eestlasest. Aastate jooksul on mõjukaimaks valitud Marju Lauristin, Jüri Ratas, Kersti Kaljulaid ja Margus Linnamäe. Aastal 2020, mil kogu maailmas ja ka Eestis mõjutas kõige enam eluolu vahest hoopis koroonaviirus, valiti Eesti kõige mõjukamaks inimeseks Martin Helme – EKRE esimees ja rahandusminister.

Teisele kohale jõudis eelmise aasta märtsis terviseameti kriisistaabi meditsiinijuhi vastutusrikkal ametikohal olnud Arkadi Popov, kelle Postimees valis aasta lõpul aasta inimeseks. Kirsiks tordil kuulus Popovile veel ka aasta kodaniku tiitel.

Eesti mõjukate TIPP 100 tabeli 26. kohalt leiab mehe, kes on sündinud Järvamaa südames ja kel on Paides oma muusikaaedki – Arvo Pärdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles