Koroona pani meditsiinitöötajate sõna rohkem kuulda võtma

Anne Põder
Copy
Ingrid Alt on algusest peale koroonaviirusega julgelt rinda pistnud ning rääkinud inimestele, mis on uus normaalsus. Pead liiva alla peita pole tema meelest mõtet.
Ingrid Alt on algusest peale koroonaviirusega julgelt rinda pistnud ning rääkinud inimestele, mis on uus normaalsus. Pead liiva alla peita pole tema meelest mõtet. Foto: Dmitri Kotjuh

Aasta 2020 jääb meditsiinilises mõttes veel kauaks meelde, sest koroona pandeemia pani inimesed nõutult vaatama ennekõike arstide poole, kellelt oodati vastuseid sadadele küsimustele. Sellest tulenevalt olid ka Järvamaa meditsiinitöötajad eelmisel aastal pildis ja nende väljaütlemisi pandi tähele palju rohkem kui ehk varem.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepa mõjuvõim suurenes hindajate meelest tublisti, sest ta asetus mõjukate järvalaste edetabelis esikümnesse. Tõsi, maakonna kõrgeima meditsiinijuhi otsustada ongi, kuidas haigla kriisiajal toimib, kuidas korraldada haigete ravi, millises mahus teha plaanilisi operatsioone ja mis on need sõnumid, mida inimestele edastada.

Andres Müürsepa ütlust mööda oli peamine sõnum, mida meditsiinitöötajad kogukonnale edastasid: püsigem terved. «Meil tuli teha palju otsuseid. Mõni neist oli hea, mõni ehk mitte. Kõik sõltub sellest, kelle mätta otsast vaadata,» lausus ta. «Tegime seda kõike kindla eesmärgiga, et võimalikult vähesed haigestuksid ja suurem osa inimesi oleks terved.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles