Inspektorid tegid Järvamaa hoolekandeasutustesse reidi

Kuido Saarpuu
Copy
Päästeamet kontroll tuleohutusnõuete täitmise üle. Pilt on illustratiivne.
Päästeamet kontroll tuleohutusnõuete täitmise üle. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal kontrollisid Päästeameti ohutusjärelevalve inspektorid 163 hoolekandeasutust üle kogu Eesti. Kontrollreidi käigus selgus, et rohkem kui pooltel hoolekandeasutustel oli probleeme tuleohutusnõuete täitmisega.

 

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits ütles, et Järvamaal oli hoolekandeasutuste olukord väga hea. "Kokku kontrolliti viite hoolekandeasutust, millest neli olid korras ja ühel ei olnud läbi viidud tulekahjuõppust. Selles osas alustas Päästeamet haldusmenetluse."

Tuleohutusnõuetele vastas 47% kontrollitud hoolekandeasutustest, 53% aga esines tuleohutuse osas puuduseid. „Põhiprobleemiks kujunes asjaolu, et koroonaviiruse kevadise laine tõttu jäid läbi viimata tulekahjuõppused, uus laine tegi olukorra veelgi keerulisemaks. Probleeme esines ka tuletõkkeuste ning evakuatsiooniteede ja –pääsudega. Lisaks tuleohutusalastele rikkumistele on tõsiseks mõttekohaks ka see, et õhtusel ja öisel ajal viibib asutustes vähe töötajaid – väiksemates vaid üks. See raskendab ja aeglustab klientide evakuatsiooni,“ rääkis Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juht Tagne Tähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles