Järvamaa haigla koroonaosakonda jõudsid esimesed patsiendid

Anne Põder
Copy
Järvamaa haiglas on koroonahaigete raviks loodud kuus kohta.
Järvamaa haiglas on koroonahaigete raviks loodud kuus kohta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal Järvamaa haiglas avatud kuuekohaline Covid osakond ei saanud pikalt patsientideta olla, vaid esimene koroonahaige toodi juba nädala lõpus.

Järvamaa haigla õendusabi osakonna juhataja Maire Raidvere sõnul on esimene koroonapatsient tänaseks välja kirjutatud, kuid sel nädalal tuli uus patsient, kelle seisund on küllaltki tõsine. "Aga me saame tema raviga hakkama ja ta saab ise ka endaga hakkama, kuid ta vajab siiski meditsiinilist jälgimist ning akuutset ravi," lausus ta.

Raidvere selgitust mööda on koroonahaiged nende hoole all seni kuni nende seisukord ei vaja intensiivravi ehk hingamisaparaati. "Kui selline vajadus tekib, saadame patsiendi edasi kõrgema tasandi haiglasse," märkis ta.

Järvamaa haigla koroonaosakond on Raidvere kinnitust mööda nüüd olemas ning valmis kogukonda võimaluste piires haiguse ravil toetama. "Loodame, et osakonna täituvus jääb siiski väikseks ning Järvamaa nakatunud saavad haigusest võitu haiglaravi vajamata," sõnas ta.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp selgitas möödunud nädalal, et Järvamaa haigla pidi Covidi osakonna avama, sest Viljandi haigla koroonaosakonna täituvus oli juba 75 protsenti. Kokkuleppe kohaselt Lõuna-Eesti meditsiinistaabiga tuli sellise kriitilise piiri ületamisel Järvamaa haiglal end koroonapatsientide vastuvõtuks valmis panna.

Kui ka Viljandi haiglas koroonaosakonna täituvus väheneb, ei tähenda see, et Järvamaa haiglas pannakse osakond kohe kinni. Hetkel on nakatuvus Eestis küllaltki kõrge ning kui osakond on juba avatud, siis ollakse igal juhul valmis patsientide vastuvõtuks isegi siis, kui neid parasjagu piirkonnas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles